Vučević: Neću igrati za reprezentaciju dok je Luka selektor

NBA as nije zadovoljan tretmanom koji je imao tokom priprema i Evropsko prvenstva u Sloveniji
123 pregleda 142 komentar(a)
Ažurirano: 06.05.2014. 08:27h

Reprezentativna knjiga je za Nikolu Vučevića zatvorena, bar dok je na njenoj klupi Luka Pavićević.

Centar Orlanda je odluku da ne igra za nacionalni tim Crne Gore donio zbog lošeg tretmana koji je imao od strane Pavićevića tokom priprema, a potom i Evropskog prvenstva u Sloveniji.

U bivšoj jugoslovenskoj republici je dobijao minutažu na kašičicu, bar kada je njegov košarkaški rejting u pitanju.

Zbog toga nije mogao ni da pokaže kvalitet koji ga je doveo u NBA ligu.

"Neću igrati ovog ljeta, ali neću ni ubuduće dok je Luka Pavićević selektor. Jednostavno, nismo imali dobru komunikaciju, nisam zadovoljan statusom koji sam imao u reprezentaciji i zbog toga sam donio ovakvu odluku. Nisam imao nikakvih problema sa bilo kim iz reprezentacije ili saveza, samo je selektor taj sa kojim nisam mogao da nađem zajednički jezik tokom posljednje akcije nacionalnog tima", rekao je Vučević za „Vijesti”.

Na mečevima sa Makedonijom, Letonijom, BiH, Litvanijom i Srbijom igrao je prosječno 15 minuta, uz učinak od sedam poena, četiri skoka i 0,6 asistencija po meču.

"Nije bilo nikakvog dogovora sa mnom da igram samo toliko, kao što je tvrdio selektor. Bila je to njegova odluka. Ja sam mu rekao da nisam zadovoljan time, da sam spreman da igram mnogo više, ali on za to nije mario. Kao pravi profesionalac, prihvatio sam to. Nisam htio da stvaram probleme i da pravim lošu atmosferu u i oko reprezentacije. Sigurno da sam mogao da pružim mnogo više da sam imao veću minutažu. Sve je to, međutim, iza mene, bilo je šta je bilo. Želim ekipi puno sreće u predstojećim kvalifikacijama.

Od završetka kontinentalnog šampionata, nije imao nikakav kontakt sa selektorom.

"Nisam imao razgovor sa Lukom od završetka Evropskog prvenstva u Sloveniji. Tokom NBA sezone nekoliko puta me zvao Danilo Mitrović, direktor reprezentacije. On je jedni sa kim sam komuniciorao.

U pojedinim američkim medijima pojavila se informacija da bi mogao tokom ljeta da napusti Orlando.

"Imam ugovor do ljeta 2015. godine, a želim da ostanem tamo. Lijepo mi je u Orlandu, imam minutažu, što mi je najvažnije, a uz sve to mi se sviđa projekat koji se forsira. Nadam se da ću još dugo ostati tamo", zaključio je Vučević.

Galerija

Bonus video: