Vašington prošao, Memfis na korak od polufinala

Ostaće upisano da Vašington nijednom u seriji nije izgubio u Čikagu, a u posljednjem meču ga je predvodio Džon Vol sa 24 poena
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.04.2014. 06:22h

Vašington je čekao na plej-of od 2008. godine, a ove je riješio da ne bude samo epizodista u doigravanju.

"Čarobnjaci" iz Di Si-ja su odradili posao u prvoj rundi, eliminisali Čikago u ukupno pet utakmica i, da stvar po "bikove" bude još bolnija, počistili ga u njegovom domu - posljednji trijumf u seriji Džon Vol i družina upisali su usred "Junajted centra" (75:69).

Ostaće upisano da Vašington nijednom u seriji nije izgubio u toj dvorani, a u posljednjem meču ga je predvodio Vol sa 24 poena.

Nene Ilario je upisao 20, Bredli Bil 17, pa je franšiza prošla prvo kolo plej-ofa tek treći put od daleke 1979. godine, kada je išla do finala i izgubila od Sijetla.

"Igrali smo savršenu košarku u ovoj seriji i siguran sam da možemo i bolje", poručio je Bil.

Čikago je podbacio, zna to i Žoakim Noa.

"Uvijek je teško kada dođe kraj u sezoni. Ali, ponosan sam na ekipu i na način na koji smo se borili", kazao je Noa, koji je imao učinak od šest koševa, sedam asistencija i 18 skokova.

Protivnik Vašingtonu u polufinalu Istoka biće bolji iz okršaja Indijane i Atlante.

"Houksi" imaju brejk prednosti i vode sa 3:2 u seriji.

Blizu eliminacije je i Oklahoma nakon poraza kod kuće od Memfisa (100:99, produžetak), pa će "grizliji" u noći između četvrtka i petka imati meč loptu na svom terenu za polufinale Zapada.

Memfis je konstantno vodio, imao je i plus 20, a "gromovi" su kasnije preokrenuli trojkom Kevina Djurenta. Domaćin je posustao u produžetku, ukupno četvrtom u ovoj seriji.

Djurent je postao i tragičar, jer je promašio trojku za trijumf u dodatnih pet minuta, a njegov promašaj nije ispravio Serž Ibaka koji je postigao koš, ali po isteku vremena.

Publika u dvorani je počela da slavi pobjedu, ali su sudije nakon pregledanog snimka poništile poene naturalizovanog Španca.

Majk Miler je sa 21 pogotkom bio najefikasniji u Memfisu, jedan manje uz 10 uhvaćenih lopti je postigao Zek Rendolf, a na drugoj strani je bio nedovoljan i tripl-dabl Rasela Vestbruka (30 poena, 13 asistencija i 10 skokova).

Na pobjedu od polufinala su i LA Klipersi koji su na svom terenu bili bolji od Golden Stejta (113:103).

Odlazak Donalda Sterlinga, vlasnika koji je sklonjen iz košarke zbog rasističkih ispada, očigledno je prijao sastavu Doka Riversa. Kliperse je predvodio Diandre Džordan sa 25 koševa i 18 uhvaćenih lopti, Kris Pol je postigao 20, Džamal Kroford 19, Blejk Grifin 18...

Rezultati - Istok

Čikago - Vašington 69:75 (Batler 16 p, Hajnrih 16 p - Vol 24 p, Ilario 20 p) - Vašington slavio u seriji sa 4:1

Zapad

Oklahoma - Memfis 99:100, nakon produžetka (Vestbruk 30 p, 13 as, 10 sk, Djurent 26 p- Miler 21 p, Rendolf 20 p, 10 sk) - 2:3

LA Klipers - Golden Stejt 113:103 (Džordan 25 p, 18 sk - Tompson 21 p) - 3:2.

Galerija

Bonus video: