Lukšić: Imate ozbiljan kredit, ali u sportu se on najbrže potroši

"Imali smo veoma uspješnu sezonu, zaista veliku za nas. Očekujemo da takva bude i predstojeća“, poručio je Lukšić
80 pregleda 1 komentar(a)
Igor Lukšić, KK Mornar, Foto: KK Mornar
Igor Lukšić, KK Mornar, Foto: KK Mornar
Ažurirano: 23.08.2018. 15:02h

"Dani odbojke" su gotovi, pa su košarkaši Mornara jutros ponovo trenirali u "Topolici", nakon što je barski hram sporta zauzet zbog obaveza muške i ženske odbojkaške reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Mihaila Pavićevića će u svojoj dvorani trenirati do odlaska na pripremni turnir u Francuskoj.

Uoči današnjeg treninga, igračima je dobrodošlicu poželio predsjednik kluba Igor Lukšić, i to prvo na engleskom pozdravljajući četvoricu novajlija iz Sjedinjenih Američkih Država.

"Imali smo veoma uspješnu sezonu, zaista veliku za nas. Očekujemo da takva bude i predstojeća. U svakom slučaju biće veoma uzbudljiva, naročito u ABA ligi, ali i Evrokupu koji je drugo po kvalitetu takmičenja ULEB-a. Možda nije kvalitetno kao NBA ali je svakako sasvim dobro i želim vam mnogo uspjeha“, poručio je Lukšić.

Predsjednik Mornara se potom obratio na našem jeziku.

„Gledamo se često i nadam se da ćete imati dobru sezonu. Stariji ste svi za godinu. I svi ste bolji. Imate ozbiljan kredit, ali u sportu se on najbrže potroši“, rekao je predsjednik šampiona Crne Gore.

Barani će prvu provjeru pripremnom peridu imati na turniru u Francuskoj , gdje se 30. avgusta sastaju sa Elanom iz Šalona, 31. sa Asvelom iz Liona , a 1. septembra igraće sa trećim rivalom za plasman.

Petog dana septembra barski košarkaši putuju u Bari, gdje se dan kasnije sastaju sa Brindizijem. Nakon toga slijede dva meča sa starim rivalom iz Balkanske lige, Sigalom, 9. septembra u Prištini, a 14. u Baru.

Prije odlaska na Superkup ABA lige u Laktašima, Mornar će odigrati dvije utakmice u Beogradu, 17. i 18. septembra. Za prvi termin rival još nije određen, a u drugom će igrati sa FMP-om.

U ABA Superkupu (20 -23. septembar) Mornar se u četvrtfinalu sastaje sa Partizanom.

Prvu utakmicu u ovogodišnjoj ABA ligi, Mornar će odigrati u Ljubljani protiv Petrol Olimpije, najvjerovatnije 29. septembra.

Bonus video: