Čović: Nisam zadovoljan, ali ne odustajemo od Evrolige

On je rekao da rukovodstvo kluba "nije ni razmišljalo" da nešto mijenja kada je u pitanju trener Dejan Radonjić i stručni štab.
1 komentar(a)
Nebojša Čović, Foto: KK Crvena zvezda
Nebojša Čović, Foto: KK Crvena zvezda
Ažurirano: 29.04.2014. 13:29h

Predsjednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je danas da nije zadovoljan zbog eliminacije u polufinalu završnog turnira Jadranske lige, ali da će ekipa učiiti sve da se kroz kvalifikacije domogne Evrolige.

"Nisam zaodovoljan, ali to se događa u sportu. Žao mi je što smo tako prošli, ali idemo dalje. Nismo se oprostili od Evrolige, borićemo se kroz kvalifikacije i optimista sam po tom pitanju", rekao je Čović novinarima u hali Pionir.

Zvezda je takmičenje na završnom turniru Jadranske lige u Beogradskoj areni završila u polufinalu porazom od Cibone, pa nije izborila direktan plasman u Evroligu.

Čović je rekao da klubu neće biti ugrožena egzistencija ako se ne plasira u Evroligu.

"Neće nam biti ugrožena egzistencija ako ne odemo u Evroligu. Zvezda dugo godina nije bila ni blizu ovakvih rezultata. Jeste teško, ali se nadam da ćemo se izboriti", kazao je Čović.

On je rekao da rukovodstvo kluba "nije ni razmišljalo" da nešto mijenja kada je u pitanju trener Dejan Radonjić i stručni štab.

Čović je izrazio nadu da će Zvezda biti alternativa za popunu Evrolige, ako Cibona odustane, ali da ne želi da se to desi zagrebačkom klubu.

"Očekujem da će grad Zagreb i država Hrvatska biti odgovorni, ne želim da im se to desi, a to ne znači da će ekipa iz Jadranske lige popuniti to mjesto. Ali, u razgovoru sa (izvršnim direktorom Evrolige) Đordijem Bertomeuom, stekao sam utisak da oni vrlo poštuju naš rad i da će time dodatno da stimulišu Zvezdu", rekao je on.

Grad Beograd izrazio je želu da se kandiduje za domaćina kvalifikacionog turnira za Evroligu, kao i za završni turnir tog takmičenja, a Čović je rekao da mu je žao što to ranije nije urađeno.

"Odnos države, grada i sponzora prema klubovima zavisi od toga koliko imate kvalitetnu i kvalifikovanu upravu. Žao mi je što to nije ranije urađeno i podsjetiću da je Zvezda najbolje rangirani srpski

klub u Evropi, a u Evropu spada i Beograd", rekao je Čović.

Čović je dodao da je rukovodstvo Jadranske lige "možda sazrelo za ova dva dana" i da je plej-of nešto što je neophodno.

"Zvezda će insistirati na reorganizaciji Jadranske lige", istakao je on.

Bonus video: