Majami u polufinalu Istoka, Indijana pred eliminacijom

Za razliku od "pejsersa", Majami je završio posao, pošto je u noći između ponedjeljka i utorka i četvrti put savladao Šarlot.
0 komentar(a)
Indijana, Foto: Beta/AP
Indijana, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.04.2014. 07:27h

Samo jedan poraz dijeli Indijanu od eliminacije!

Ekipa koja je bila prva na Istoku u regularnom dijelu sezone, drugi put u seriji je poražena od osmoplasirane Atlante na svom parketu. "Jastrebovi" vode sa 3:2 i potreban im je još jedan trijumf, i to za dvije večeri u svojoj Džordžiji, da kompletiraju senzaciju.

Kako težak posao očekuje Pola Džordža i društvo opisuje podatak da Indijana nikad u svojoj istoriji nije dobila plej-of seriju kada je gubila 3:2. A deset puta je bila u takvoj poziciji...

"Ovaj poraz je uznemirijući, ali ne možemo sad da se predamo", kazao je trener Indijane Frenk Vogel.

Presudila je "rafalna paljba" košarkaša Atlante u drugoj četvrtini. Gosti su dobili taj period igre sa 41:19, imali su seriju 30:6, ubacili su 13 od 16 upućenih šuteva, a trojke šutirali 11-9!

Rezervisti Majk Skot i Šelvin Mek kombinovano su u 2. četvrtini ubacili čak 30 poena. Skot se proslavio serijom od četiri trojke u četiri vezana napada (jedna je upala od table), kojima je sa 21:21 odveo Atlantu do vođstva od 33:21!

I to nije bilo sve, gosti su do kraja dionice otišli na nevjerovatnih 25 koševa razlike i za Indijanu više nije bilo povratka do kraja meča...

"Nisam ni znao da Majk ovako puca trojke", oduševljen je bio najbolji Atlantin trojkaš, Kajk Korver.

Domaći su bili u čudu, a nemoćni...

"Bilo je frustrirajuće, jer nam je momak dao četiri trojke na isti način, sa istog mjesta, nakon iste akcije, a mi za svo to vrijeme nismo napravili nikakvu promjenu u odbrani. Možda nismo vjerovali da može da pogodi sve te šuteve. Zaista frustrirajuće", kazao je Dejvid Vest, čijih je 16 poena bilo nedovoljno da Indijana izbjegne poraz.

Čekalo se veliko finale Istoka između ljutih rivala Indijane i Majamija, ali je pred "pejsersima" sada (pre)dug put.

Za razliku od njih, Majami je već završio posao protiv Šarlota, slavio je sa 4:0 u seriji i sada čeka protivnika u polufinalu. To će biti bolji iz serije Bruklin - Toronto, u kojoj će se možda igrati još tri meča, jer je rezultat 2:2.

Lebron Džejms se previjao u bolovima na parketu "Tajm Vorner kejbl arene" početkom treće četvrtine, držao se desno koljeno, dok je pubila sa tribina - aplaudirala. Kralj je ipak ustao i do kraja meča ubacio 19 poena za četvrtu pobjedu šampiona nad "boketsima".

"Najbolja stvar u ovoj seriji je to što napredovali iz noći u noć. Svaki naredni meč dobili smo lakše od prethodnog. To će nam pomoći u narednoj seriji", kazao je Džejms, koji je završio meč sa 31 poenom.

San Antonio je na gostovanju Dalasu u teksaškom derbiju dobio najvažniji meč u dosadašnjem dijelu sezone, jer je četi Grega Popoviča prijetio rezultat 1:3 u seriji u slučaju novog poraza.

"Mamuze" su ipak bile najbolje kad je bilo najpotrebnije, vratile su brejk i sada ponovo sve drže u svojim rukama...

"Zadržali smo ih na 89 ubačenih poena, što je svakako mnogo bolje nego prošli put, kada su nam ubacili 109", prokomentarisao je Popovič.

San Antonio je ove sezone dobio čak 53 od 54 meča u kojima u je u posljednju četvrtinu ušao sa bilo kakvom prednošću.

Tako je bilo i ovoga puta, iako su košarkaši Dalasa (ponovo) imali posljednji napad za pobjedu. Nije se, međutim, išlo na trojku Kartera, kojom je odlučen prošli meč, već je Elis kod rezultata 89:91 išao na prodor i - promašio.

"Imao sam dobre izglede da pogodim, ali lopta nije htjela u koš", kazao je Elis.

Nakon što su dva tima razmijenila po jedan brejk, serija se opet vraća u San Antonio...

Rezultati

Indijana (1) - Atlanta (8) 97:107, u seriji 2:3

Džordž 26p, 12sk, Vest 16p, Stivenson 16p, Hil 16p - Mek 20p, Milsap 18p, Skot 17p, Korver 16p, 9sk

Šarlot (7) - Majami (2) 98:109, u seriji 0:4

Voker 29p, Nil 16p, Mekroberts 10p, 10sk - Džejms 31p, Boš 17p, Vejd 15p

Dalas (8) - San Antonio (1) 89:93, u seriji 2:2

Elis 20p, Dalember 15sk - Đinobili 23p, Dankan 14p, 10sk, Dio 17p

Bonus video: