Rimac i Repeša: Veliki uspjeh za hrvatsku košarku

Košarkaši Cibone i Cedevite igraju sjutra od 20.00 finale Jadranske lige. Cibona je u polufinalu fajnal-fora pobijedila Crvenu zvezdu, dok je Cedevita bila bolja od Partizana.
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.04.2014. 12:46h

Treneri košarkaša Cibone i Cedevite Slaven Rimac i Jasmin Repeša rekli su danas da su njihove ekipe plasmanom u finale fajnal-fora Jadranske lige i u Evroligu napravili veliki uspjeh za hrvatsku košarku.

"Ovo je sjajna stvar i za klupsku i za nacionalnu košarku i dobra uvertira za Evropsko prvenstvo u Španiji. Obje ekipe su zasluženo u finalu, mada i da je otišlo na drugu stranu ne bi bilo nezasluženo", rekao je Repeša na konferenciji za novinare u beogradskoj Areni.

Košarkaši Cibone i Cedevite igraju sjutra od 20.00 finale Jadranske lige. Cibona je u polufinalu fajnal-fora pobijedila Crvenu zvezdu, dok je Cedevita bila bolja od Partizana.

Ekipe su plasmanom u finale obezbijedile i direktno učešće u Evroligi sljedeće sezone.

Govoreći o finalnoj utakmici, Repeša je istakao da se dvije ekipe dobro poznaju i da neće biti nikakvih iznenađenja, ali da će u prednosti biti ekipa koja se prva emotivno oporavi.

"Polufinalne utakmice i način na koje su završene su emotivno ispraznile obje ekipe i u prednosti će biti ona koja se prva oporavi. Mi imamo ambicioznu ekipu kojoj samo fali trofej. Očekujem tešku utakmicu, punu zamki, ali daćemo sve od sebe", kazao je Repeša.

Trener Cibone Slaven Rimac naveo je da je njegova ekipa već ispunila cilj i da će biti dobro šta god da se desi.

"Mi smo od početka sezone u hendikepu zbog manjka igrača, a protivnik je pun na svim pozicijama. Ovo je veliki uspjeh za hrvatsku košarku, ali Cibona prvo treba da stane na noge po pitanju finansija", rekao je Rimac i dodao da bi klub trebalo da radi po Partizanovom modelu.

"Ekipa prvo treba da se izgradi, da se posvetimo radu sa mladim igračima. Model Partizana u posljednjih 10, 12 godina je pravi", rekao je on.

Kapiten Cibone Marin Rozić rekao da će njegova ekipa učiniti sve kako bi osvojila jedini trofej koji joj nedostaje.

"Napravili smo nevjerovatnu stvar. U sred Beograda igra se hrvatsko finale i to nije niko očekivao. Mi živimo jedan san od nove godine, a nadam se da će sutra imati srećan kraj. Cedevita je odigrala sjajno, možda i najbolju utakmicu u ovoj sezoni. Ne sjećam se da je neko ovako u Beogradu pretrčao Partizan", kazao je Rozić i dodao da mu je žao što na utakmici neće biti 20.000 ljudi.

Kapiten Cedevite Luka Babić rekao je da je još pod utiskom polufinalne utakmice i da se nada pobjedi u finalu.

"Nervozan sam od dolaska u Beograd. Gledao sam Partizanove utakmice u Evroligi, atmosfera je neopisiva, ne znam da li to još ima negde u Evropi i svijetu. Mi smo mladi, ovo je veliko iskustvo za nas, a ja sam se plašio da mi se ruka ne trese pri šutu. Uživali smo u atmosferi... Sada je najvažnije ostati miran i biti pametan. Kad smo već došli dovde želimo da osvojimo trofej", kazao je Babić.

Galerija

Bonus video: