Golubović u najboljem timu, Dubljević u drugoj petorci

Član turske Ankare je prosječno u Evrokupu ove sezone postizao 19,3 poena i imao 10,1 skok po meču, zbog čega je bio najbolji skakač i drugi poenter takmičenja
4 komentar(a)
Vladimir Golubović, Foto: Savo Prelević
Vladimir Golubović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.04.2014. 14:27h

Bivši crnogorski reprezentativac Vladimir Golubović izabran je u najbolju petorku Evrokupa, objavljeno je danas na sajtu tog takmičenja.

Član turske Ankare je prosječno u Evrokupu ove sezone postizao 19,3 poena i imao 10,1 skok po meču, zbog čega je bio najbolji skakač i drugi poenter takmičenja.

Podsjećanja radi, Ankara je eliminisana u četvrtfinalu Evrokupa, a Golubović, koji je u dvije trećine mečeva imao dabl-dabl učinak, je ovogodišnji rekorder po indeksu korisnosti na jednom meču (51), treći u istoriji ovog takmičenja.

Pored Golubovića, u najboljoj petorci Evrokupa su i Demarkus Nelson (Crvena zvezda) Endrju Gaudlok (Uniks), Dižon Tompson (Nižnji) i Džastin Doelman (Valensija).

Crnogorski reprezentativac Bojan Dubljević je izabran u drugu petorku, u kojoj su još i Jotam Halperin (Hapoel), Redži Reding (Alba), Kejleb Grin (Dinamo Sasari) i Darijuš Lavrinovič (Budiveljnik).

Dubljeviću je ovo drugi put da je član druge petorke ovog takmičenja, nakon sezone 2011/2012.

Centar Valensije je ove sezone prosječno postizao 14,2 poena i imao 5,9 skokova po meču, uz odličan procenat šuta za tri poena (48 posto).

Dvostruki uzastopni osvajač titule „Zvijezda u usponu“ bio je prvi skakač i drugi strijelac Valensije, koja je izborila plasman u finale Evrokupa.

Bonus video: