Memfis šokirao Oklahomu, debakl Golden stejta

Grizlisi su razvalili favorita u reketu, iz kojeg su postigli više od pola koševa (56), a skoro polovinu od toga ubacio je Zek Rendolf (25).
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.04.2014. 07:27h

Košarkaši Memfisa dobili su triler u Oklahomi nakon produžetka (111:105) i izjednačili rezultat u seriji na 1:1, ali i zasijenili nevjerovatnu trojku Kevina Djurenta, gotovo iz pada i iz samog ćoška, u posljednjim sekundama regularnog toka.

Grizlisi su razvalili favorita u reketu, iz kojeg su postigli više od pola koševa (56), a skoro polovinu od toga ubacio je Zek Rendolf (25), od čega osam u produžetku.

Ekipa mladog trenera Dejva Džorgera još jednom se pokazala kao specijalist za velike brojke, jer je ove sezone dobila čak 64 od 72 utakmice u kojima je ubacila najmanje 100 poena.

Serija se sada seli u Memfis, a Oklahoma u naredna dva meča mora da napravi makar jedan "brejk". U protivnom rizikuje da joj se ponovi prošla sezona, kada je bez povrijeđenog Vestbruka eliminisana od istog rivala u polufinalu Zapada.

"Djurent je izveo nevjerovatan šut, i protiv onoga nema odbrane. Ja samo mogu da pohvalim Tonija Alena koji je odigrao vrhunsku odbranu i natjerao ga da šutira iz pozicije i iz položaja odakle ne bi bogodio niko", komentarisao je trener Memfisa Džorger.

Djurent (36 poena) i Vestbruk (29) odigrali su još jedan uobičajen meč, ali nisu imali pomoć ostalih, donekle samo od Ibake, iako je Kendrik Perkins košem uz zvuk sirene, nakon ofanzivnog skoka, izjednačio na 99:99 i odveo meč u produžetke.

I u drugom sinoć odigranom četvrtfinalu Zapada rezultat je 1:1, LA Klipersi su se s kamatom revanširali Golden stejtu za poraz u prvom duelu kod kuće, slavili su čak sa 40 poena razlike - 138:98.

Kris Pol i društvo su u oborili dva rekorda franšize, postigli su najviše poena u jednom plej-of meču ikada, ali i slavili sa najvećom razlikom u doigravanju.

Bilo je i individualnih rekorda, Pol Grifin je ubacio 35 poena, najviše u karijeri u jednoj plej-of utakmici.

"Odigrali smo onako kako smo sposobni da odigramo, to je razlika u odnosu na prvi meč", komentarisao je Dok Rivers, trener Klipersa.

Domaćin je riješio prvu četvrtinu sa 11 poena razlike, a da se gostima iz Oklenda sprema težak poraz bilo je jasno u drugoj dionici. Stiven Kari i društvo nisu imali rješenja ni za drugu petorku Klipersa koja se u jednom momentu našla na parketu (Grendžer, Turkoglu, Dejvis, Kroford i Kolison), pa je razlika, umjesto da se smanji, otišla na plus 20. Grifin, Pol i ostali potom su se vratili na parket i povećali prednost na 26 razlike do poluvremena, pa je u nastavku gledana egzibicija.

Rezultati:

Oklahoma - Memfis 105:111 produžetak - rezultat u seriji 1:1

Djurent 36p, 11sk, Vestbruk 29p, Ibaka 15p, 11sk - Rendolf 25p, Konli 19p, 12as, Gasol 16p, Li16p

LA Klipers - Golden stejt 138:98 - rezultat u seriji 1:1

Grifin 35p, Grendžer 15p, Turkoglu 13p, Barns 13p, Pol 12p, 10as - Kari 24p, Kroford 11p, Li 11p

Galerija

Bonus video: