Stigao i Kejnig, Mornar kompletan

"Cijelog života bio sam slobodnog duha, igrač koji je volio da trči po terenu, daje spektakularne pasove prije nego što se odbrana uopšte postavi. Igrati slobodno, bez razmišljanja o tome da li ću pogriješiti, stil je u kojem sam bez dileme najbolji. Tako da, ako Mornar tako igra, čeka nas veoma zabavna sezona", rekao je Kejnig za portal "Basketbalsphere"
220 pregleda 0 komentar(a)
Bronson Kejnig, Foto: KK Mornar
Bronson Kejnig, Foto: KK Mornar
Ažurirano: 21.08.2018. 18:59h

Mornar je od večeras kompletan, u redove crnogorskog šampiona stigao je i posljednji Amerikanac, 24-godišnji bek Bronson Kejnig.

Nekadašnji student Univerziteta Viskonsin je odličan šuter, a na završnoj godini koledža proglašen je za najhrabrijeg igrača NCAA, po mišljenju Udruženja američkih novinara.

U julu 2017. potpisao je ugovor sa Milvoki Baksom, a u septembru ugovor za treniranje sa Čikago Bulsima. Nešto kasnije priključio se Grend Repids Drajvu, filijali Detrit Pistonsa u Razvojnoj ligi u kojoj je imao prosjek od 9,8 poena i 1,3 asistencije. Kejnig je, inače, “čisti” Amerikanac, pripadnik indijanskog naroda - Ho Čunk.

Na indijanskom jeziku zovu ga Manakšucga što znači "Dok hoda zemlja se trese".

"Nisam još pričao sa mojim novim trenerom. Na koledžu smo imali veoma spor i studiozan sistem, čega nisam bio veliki ljubitelj. Cijelog života bio sam slobodnog duha, igrač koji je volio da trči po terenu, daje spektakularne pasove prije nego što se odbrana uopšte postavi. Igrati slobodno, bez razmišljanja o tome da li ću pogriješiti, stil je u kojem sam bez dileme najbolji. Tako da, ako Mornar tako igra, čeka nas veoma zabavna sezona", rekao je Kejnig za portal "Basketbalsphere".

Prije njega u Bar su stigli njegovi zemljaci, bekovi Kadin Karingtona (23, 193 cm) i Andrea Spajt (23, 191 cm) i krilo Vinston Šepard (25, 203 cm), kao i krilni centar Hrvat Marin Mornar (25, 205 cm).

Ugovore sa ekipom crnogorskog šampiona produžili su Uroš Luković, Nemanja Vranješ, Radoje Vujošević, Strahinja Mićović, Vukota Pavić i Marko Mugoša. U ekipi su još i Marko Mijović i Lazar Pavićević i to je 13 igrača na koje, na početku priprema, računa trener Mihailo Pavićević.

Za košarkašima Mornara je skoro sedmica rada. Nakon tri dana u “Topolici”, a onda i trkačkih treninga na stazi gradskog stadiona, izabranici Mihaila Pavićevića su zbog mečeva odbojkaških reprezentacija bili primorani da treniraju u sali Osnovne škole “Jugoslavija”, a u “Topolicu” se vraćaju u četvrtak popodne.

Prvu provjeru barski tim će imati na turniru u Francuskoj , gdje se 30. avgusta sastaje sa Elanom iz Šalona, 31. sa Asvelom iz Liona , a 1. septembra igraće sa trećim rivalom za plasman.

Petog dana septembra barski košarkaši putuju u Bari, gdje se dan kasnije sastaju sa Brindizijem. Nakon toga slijede dva meča sa starim rivalom iz Balkanske lige, Sigalom, 9. septembra u Prištini, a 14. u Baru.

Prije odlaska na Superkup ABA lige u Laktašima, Mornar će odigrati dvije utakmice u Beogradu, 17. i 18. septembra. Za prvi termin rival još nije određen, a u drugom će igrati sa FMP-om.

U ABA Superkupu (20 -23. septembar) Mornar se u četvrtfinalu sastaje sa Partizanom.

Prvu utakmicu u ovogodišnjoj ABA ligi, Mornar će odigrati u Ljubljani protiv Petrol Olimpije, najvjerovatnije 29. septembra.

U Mornaru, inače, ističu da prodaja sezonskih karata ide veoma dobro, interesovanje navijača je i dalje veliko.

“Podsjetimo, navijači koji kupe godišnju kartu do 15. septembra po cijeni od 50 eura za sve utakmice Mornara (Evrokup, ABA liga, domaće prvenstvo i kup), mogu da biraju bilo koje sjedište u dvorani Topolica. Od 15. septembra cijena godišnje karte biće od 50 do 80 eura, zavisno od toga da li je mjesto na tribinama ili u parteru”, navodi se u saopštenju barskog kluba.

Bonus video: