Petorka 5. kola Super lige, Nikolić MVP zahvaljujući odlučujućem košu!

Mladi centar Lovćena je tokom cijelog meča protiv Sutjeske bio konstantan i sa 24 poena i 6 skokova (indeks 27), opravdao je to zvanje i poziciju centra u najboljoj postavi petog kola!
0 komentar(a)
Danilo Nikolić, Foto: Fibaeurope.com
Danilo Nikolić, Foto: Fibaeurope.com
Ažurirano: 18.04.2014. 12:51h

Peto kolo košarkaške Super lige završeno je spektakularnom utakmicom u Nikšiću, u kojoj je Lovćen u neizvjesnom finišu slavio 73:72, nakon velikog preokreta protiv Sutjeske u posljednjoj četvrtini, koju su gosti dobili 30:9.

Specijalizovani crnogorski košarkaški portal "Košarka.me" objavio je listu pet igrača koji su obilježili 5. rundu šampionata:

1. Mašan Vrbica (Lovćen) - Prespavao je Mašan prvo poluvrijeme protiv Sutjeske, njegov tim je bio u ogromnom zaostatku i činilo se da će pobjeda ostati u Nikšiću. Ali u drugom dijelu meča je zazvonio budilnik kovrdžavog plejmejkera koji je preuzeo kontrolu nad svojom ekipom i predvodio je sa 16 poena (od ukupno 18) do izuzetno važna dva boda u borbi za plej-of. Za svaku pohvalu je što u odlučujućem napadu nije srljao i "izigravao heroja", već je pametno dodao loptu slobodnom Nikoliću koji je presudio domaćinu. To je bila posljednja od 7 asistencija, što je uz indeks 22 bilo dovoljno da pozicija organizatora igre pripadne mladom igraču sa Cetinja!

2. Nikola Žižić (Sutjeska) - Od heroja do, da se pregrubo izrazimo, tragičara. Tri četvrtine je Žižić bio potencijalni MVP kola, i da je kojim slučajem iskoristio oba bacanja 15ak sekundi prije kraja ili pak pogodio izuzetno težak šut sa zvukom sirene, danas bi bio junak Nikšića. Ipak, to je sport, Sutjeska je savladala Zetu na sličan način u prvom kolu, dok juče nije imala istu dozu sreće: ostaje samo još jedna odlična partija spoljnog igrača iz Dubljevićevog tabora koji je sa 15 poena, 8 skokova i 5 iznuđenih faulova (indeks 21) bek 5. runde u našem izboru!

3. Aleksa Popović (Budućnost) - U prvom poluvremenu meča u Tivtu viđena je simultanka crnogorskog reprezentativca, koji je u tom periodu igre ubacio čak 21 poen! Aleksa je i na početku treće četvrtine, u momentu kada je Teodo stidljivo pokušavao da odreaguje, ubacio trojku koja je prekinula nade Kadijinih momaka da mogu do podviga. Krilo Budućnosti je tu na uspješan način završilo svoju misiju i do kraja meča nije moralo pretjerano da se "cima". Ukupno 26 poena, 4 skoka, indeks 32 i pozicija broj 3 u idealnoj petorci!

4. Balša Radunović (Zeta 2011) - Nakon uvodnog perioda prilagođavanja, motor ovog veterana je proradio punim kapacitetom. Navijači Zete su protiv Mornara uživali u sjajnoj predstavi svog tima, pogotovo u atraktivnim potezima Radunovića, koji ih je konstantno dizao na noge fenomenalnim zakucavanjima. Krilni centar koji je ponikao u Budućnosti zabilježio je 30 poena, uhvatio 5 lopti, i sa indeksom 30 zaslužio mjesto "četvorke" među najboljih pet!

5. Danilo Nikolić (Lovćen) - MVP - Nije imao najveći indeks, ali hladnokrvnost sa kojom je "digao" trojku i pogodio je za trijumf svog tima u Nikšiću zaslužuje najvišu ocjenu! Naravno, nije odlučujući pogodak iza linije 6,75 bio jedini faktor u donošenju odluke o MVP-ju, mladi centar cetinjskog tima je tokom cijelog meča protiv Sutjeske bio konstantan i sa 24 poena i 6 skokova (indeks 27), opravdao je to zvanje i poziciju centra u najboljoj postavi petog kola!

Bonus video: