Zvezdan Mitrović doveo Azovmaš do polufinala plej-ofa

U četvrtfinalu je pregažena Odesa (74:52 i 67:44), pa će se Azovmaš u polufinalu Superlige Ukrajine, koje se igra po sistemu 2-2-1, sastati sa šampionom Budiveljnikom
0 komentar(a)
Zvezdan Mitrović, Foto: Www.superleague.ua
Zvezdan Mitrović, Foto: Www.superleague.ua
Ažurirano: 15.04.2014. 18:16h

Spektakularnoj seriji pobjeda Azovmaša nema kraja - tim koji sa klupe predvodi 45-godišnji Podgoričanin Zvezdan Mitrović je ušao u polufinale plej-ofa Superlige Ukrajine, i to tako što je protiv Odese stigao do 12. uzastopnog trijumfa.

Mitrović je košarkaše iz Marijupolja preuzeo 20. januara, a dva dana kasnije je debitovao na klupi i doživio poraz od Fera u Zaporožju (85:82).

Od tada ne zna za neuspjeh u nacionalnom šampionatu, pošto je njegov tim redom rušio sve, a čak je i lideru Himiku nanio jedan od tri poraza u sezoni, i to na gostovanju.

Jedini "poraz" je doživio za "zelenim stolom", jer je utakmica sa Dnjeprom nekoliko puta odlagana zbog poznate situacije u Ukrajini.

Uspjeh još više dobija na važnosti ako se zna da je zbog krize u zemlji Azovmaš morao da otpusti sve strance, ali to nije smetalo Mitroviću i njegovim pulenima da upišu devet posljednjih pobjeda.

U četvrtfinalu je pregažena Odesa (74:52 i 67:44), pa će se Azovmaš u polufinalu plej-ofa, koje se igra po sistemu 2-2-1, sastati sa šampionom Budiveljnikom.

Učesnik Evrolige ima prednost domaćeg terena, ali je Mitrovićev tim dobio posljednji meč (79:74).

Bonus video: