Jedina nepoznanica Galatasaraj ili Lokomotiva

Uoči posljednjeg kola Top 16 faze Evrolige, poznato je sedam učesnika četvrtfinala - Barselona, Emporio Armani, Olimpijakos, Panatinaikos, Real, CSKA Moskva i Makabi
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.04.2014. 08:39h

Uoči posljednjeg kola Top 16 faze Evrolige, poznato je sedam učesnika četvrtfinala - Barselona, Emporio Armani, Olimpijakos, Panatinaikos, Real, CSKA Moskva i Makabi.

Ostalo je upražnjeno još jedno mjesto, a u trci su Galatasaraj i Lokomotiva Kubanj.

Oba tima igraju na svom terenu. Turci će dočekati Partizan, dok u Rusiji gostuje Bajern. U slučaju da Galatasaraj i Lokomotiva slave, dalje će proći tim iz Istanbula, jer je bolji u međusobnim mečevima. Pred svojim navijačima je poražen 63:62, ali je u Krasnodaru slavio 67:66.

"Pred nama je najvažniji meč u dosadašnjem dijelu sezone. Moramo da pobijedimo da bismo se plasirali među osam najboljih, ali neće biti nimalo lako. Partizan je dobar tim i moraćemo da odigramo maksimalno angažovano kako bismo došli do pobjede i plasmana u četvrtfinale", istakao je Ergin Ataman, trener Galatasaraja.

Lokomotiva mora da dobije Bajern, a potom da se nada da će “crno-bijeli” napraviti iznenađenje u Istanbulu.

"Neće nam biti lako, jer je Bajern dobar tim, koji ima Malkolma Dilejnija, jednog od najboljih plejmejkera u Evropi. Moramo da igramo našu igru, da budemo agresivni u odbrani i pametni u napadu. Samo tako možemo do pobjede, a ne želimo da razmišljamo o tome šta će biti u Istanbulu", rekao je Jevgenij Pašutin, strateg Rusa.

Parovi

Danas

Grupa E

Fenerbahče - Anadolu Efes (19)

Barselona - Laboral Kuća (20.45)

Olimpijakos - Panatinaikos (20.45)

Grupa F

Lokomotiva - Bajern (18)

Makabi - CSKA Moskva (20.05)

Sjutra

Grupa E

Unikaha - Emporio Armani (20.45)

Grupa F

Žalgiris - Real (18.45)

Galatasaraj - Partizan (19)

Bonus video: