Kadija: Umor je najveći problem

Balkan je slavio u "Župi" prije sedam dana (75:71) i pred Tivćanima je težak zadatak da pokušaju da se plasiraju na finalni turnir
0 komentar(a)
Teodo, Foto: Vesko Belojević
Teodo, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 09.04.2014. 08:38h

Za košarkaše Teoda nema predaha. Nakon meča 2. kola Superlige protiv Zete na svom terenu, uspjeli su samo da odrade lakši trening, spakuju stvari i krenu u Botevgrad, gdje ih večeras čeka revanš četvrtfinala Balkanske lige.

Balkan je slavio u "Župi" prije sedam dana (75:71) i pred Tivćanima je težak zadatak da pokušaju da se plasiraju na finalni turnir.

"Biće veoma težak meč. I da smo dobili na svom terenu pet, šest razlike, ne bi nam značilo mnogo, jer je Balkan kvalitetna ekipa koja dobro igra na svom terenu. Opasni su u šutu za tri poena, pokazali su to u prvom meču i moraćemo da odigramo dobro u odbrani. Problem će nam biti i umor nakon napornog puta, ali će momci dati sve od sebe da pariramo rivalu i napravimo još jedno iznenađenje. Oni su kvalitetniji, ali se nećemo predati. Idemo da damo maksimum, a da li će to biti dovoljno da se plasiramo na finalni turnir, ostaje da se vidi", ističe Miodrag Kadija, trener Teoda.

Ovo je za Tivćane četvrti meč za nedjelju dana.

" Poslije prvog meča sa Balkanom, igrali smo domaći šampionat sa Lovćenom i Zetom, a potom krenuli na put. Osjeća se umor, ali na to ne možemo da utičemo", jasan je Kadija.

Nikola Vučurović je, uz Sava Đikanovića, najiskusni u sastavu i mogao bi biti jedan od aduta Teoda.

"S obzirom da smo u jednom trenutku imali minus od skoro 20 poena, imamo dobar rezultat nakon prvog meča. Minus od četiri razlike je nadoknadiv, ali moramo da odigramo iznad granice svojih mogućnosti. Balkan je pokazao da je ozbiljan tim sa sjajnim pojedincima, koji su u stanju da dobiju bilo koju ekipu. Na nama je da ispoštujemo dogovor iz svlačionice i pokušamo da napravimo iznenađenje. Samim plasmanom među šest najboljih, napravili smo sjajan rezultat, a ukoliko eliminišemo Bugare, bio bi to istorijski uspjeh za Teodo", istakao je Vučurović.

Na konačan ishod će, u velikoj mjeri, uticati i start meča. U prethodnom su Bugari uspjeli da se odlijepe i povratka više nije bilo.

"Igrali smo u kratkom periodu dva meča sa njima i oba smo počeli loše, što su oni iskoristili i napravili razliku. Kasnije smo jurili minus i nismo uspjeli da ih stignemo. Sada je veoma bitno da od starta krenemo jako u odbrani, mirno u napadu i ako uđemo u ravnopravnu završnicu, imamo šansi.

I Vučurović ističe umor kao ključni problem za njega i saigrače.

"Pitanje je koliko je realno da fizički uđemo maksimalno u meč nakon 16 sati puta autobusom i ostaje pitanje da li ćemo uspjeti da se odmorimo. Umor osjeća svaki igrač, ali vjerujem da ćemo zaboraviti na to kada krene meč i pokušaćemo da priredimo iznenađenje. Jednostavno, nismo došli u Bugarsku da se predamo bez borbe. Daćemo sve od sebe, pa šta bude", zaključio je Vučurović.

Da je pred igračima Teoda težak zadatak, govori i podatak da je Balkan na svom terenu od osam mečeva, dobio sedam. Samo je Galil Gilboa, aktuelni šampion, uspio da se raduje.

Prije toga, redom su padali Krajova, Levski, Peć, Teodo, Sigal, Kožuv i Kumanovo.

Duel u dvorani "Arena" igra se od 19.45 po našem vremenu (20.45 sati po lokalnom), a pravdu će dijeliti Joanis Fufis (Grčka), Jorgos Pursanidis (Grčka) i Aleksandar Milojević (Makedonija).

Bonus video: