Vujošević kažnjen sa dva meča i 300 eura

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević kažnjen je sa dvije utakmice suspenzije i novčanom kaznom od ukupno 34.500 dinara (oko 300 eura) zbog isključenja na utakmici protiv Radničkog
50 pregleda 4 komentar(a)
Duško Vujošević, Foto: Betaphoto
Duško Vujošević, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 08.04.2014. 18:58h

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević kažnjen je sa dvije utakmice suspenzije i novčanom kaznom od ukupno 34.500 dinara (oko 300 eura) zbog isključenja na utakmici protiv Radničkog na startu Superlige Srbije.

Vujošević je kažnjen zbog vrijeđanja, prijetnji i fizičkog kontakta sa sudijom Aleksandrom Glišićem i neće sjedjeti na klupi crno-bijelih na narednim utakmicama sa čačanskim Borcem i Crnokosom.

Kažnjen je i kragujevački Radnički sa 57.500 dinara (oko 500 eura) zbog nesportskog ponašanja gledalaca i vrijeđanja Vujoševića, ali i 34.500 zbog bacanja tvrdih predmeta na teren.

Partizan će morati da plati i 23.000 dinara (oko 200 eura) zbog bacanja predmeta na teren.

Čović podržao Vučićevu inicijativu, optužio Vujoševića

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da podržava inicijativu budućeg premijera Aleksandra Vučića za osnivanje državnog fonda za podršku bolesnoj djeci, za koji će se izdvajati mnogo više sredstava nego što se to daje Partizanu i Crvenoj Zvezdi.

"Najveći krivac za ovakvu reakciju države je predsjednik Jugoslovenskog sportskog društva Partizan i trener Duško Vujošević. Ipak, moram da istaknem zadovoljstvo što se konačno našao neko medu državnim funkcionerima ko je dovoljno hrabar da zaustavi fenomen stalnog silovanja države i srpskog sporta od strane dobro poznatih pojedinaca", navodi se u saopštenju prvog čovjeka crveno-bijelih Nebojše Čovića.

On je ponovo optužio Vujoševića da se služi pritiscima i manipulacijom javnosti.

"Ovo je dobar put da se zaustavi svaka dalja polemika koja je smišljeno izazvana od dotičnih pojedinaca sa jasnim ciljem da se ovakvim neodgovornim ponašanjem izazovu tenzije među navijacima dva najveca kluba u Srbiji i time potpuno uruši srpski sport", poručio je Čović.

Prvi čovjek crveno-bijelih naveo je da je Crvena zvezda kao najjači srpski sportski brend nema nijedan razlog da bude zabrinut zbog tržišne konkurencije i novog koncepta privatizacije.

"Mi smo u potpunosti spremni za nove izazove, a uvijek smo bili zahvalni na svakoj pomoći koju nam je pružala država", zaključio je Čović.

Bonus video: