Vujošević i Čović jedan drugom u TV duelu: Moralni gmizavac i bjelosvjetska baraba

Predsjednik SD Partizan i prvi čovjek KK Crvena zvezda više puta jedan drugog nazivali lažovom
108 pregleda 26 komentar(a)
Vujošević i Čović, Foto: Novosti.rs
Vujošević i Čović, Foto: Novosti.rs
Ažurirano: 06.04.2014. 22:25h

Predsjednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović i trener KK Partizan i prvi čovjek SD Partizan Duško Vujošević saglasili su se večeras da je glavni razlog njihovog sukoba novac.

Oni su, gostujući u emisiji „Utisak nedjelje” na televiziji B92, u više navrata ušli u verbalni sukob, naglašavali da jedan, odnosno drugi klub prima veći novac na ime sponzorstva od državnih preduzeća, i to kako fudbalski, tako košarkaši klubovi.

"Suština je u parama, to što oni dobijaju 15 ili 20 puta više od države nego mi. Odnos države ne može da se uporedi, to su činjenice. Ne možete da se bavite vrhunskim sportom ako nemate materijalnu bazu", rekao je Vujošević.

Sporno je, ponovo, bilo sponzorstvo Telekoma Srbije fudbalskom klubu Crvena zvezda, koje je Vujošević nazvao "najvećim u istoriji sporta".

Čović je rekao da Telekom od tog sponzorstva ima direktan prihod.

Čović je dodao da je apsolutno netačno da je Telekom "sipao" ogromne pare u Crvenu zvezdu, i da je ta kompanija preko projekta Zvezdina tarifa i prodaje telefonskih kartica sa amblemom tog kluba bruto zaradila više od 21 milion eura.

"Zvezda je obezbijedila Telekomu 21 milion eura iz direktnog posla marketinga, jer nijedan predsjednik Zvezde, za razliku od Partizana, nije rekao 'šta će Zvezdi marketing'", naveo je predsjednik Zvezde.

Čović je ponovio raniji stav da Sportsko društvo Partizan funkcioniše potpuno netransparentno i naveo da su pripadnici kriminalističke policije bili i u jednom i u drugom klubu i da bi rezultati toga što su našli mogli uskoro da budu poznati.

Vujošević je na jednoj od prethodnih konferencija za novinare Privremeno vijeće Beograda, čiji je Čović član, nazvao "petočlanom bandom".

Čović je u emisiji uzvratio da je predsjednik tog vijeća Siniša Mali ujedno i potpredsjednik Komercijalne banke koja, kako je rekao, "sipa novac u Partizan".

Vujošević je naveo da je njihov sukob kulminirao kada je Čović medijima pred početak nove sezone 2012. godine izjavio da će "hvatati za gušu", čime je navodno izvršio pritisak na sudije.

"Ova tenzija je počela kada sam se vratio u Partizan, a Čović je bio u Zvezdi i poslije nekog članka gdje je on u nekoj najavi sezone rekao 'hvataćemo za gušu'. Ja sam tu odgovorio, sa neke današnje perspektive malo oštrije. Umjesto sudijska organizacija da se oglasi, ostala je nijema, ja sam odgovorio dosta oštro i od tada je krenula ova posljednja, najinteresantnija etapa", kazao je Vujošević.

Čović se nadovezao da je to tada namjerno izjavio zbog višegodišnjeg pritiska trenera „crno-bijelih”.

"Nisam ja rekao hvataćemo se za gušu, nego za vrat, i namjerno sam to rekao zato što je već godinama taj fenomen Duška Vujoševića u našoj košarci prisutan, ne samo pritiska na sudije, nego na sve", istakao je prvi čovek Zvezde.

Vujošević je, takođe, rekao da mu je bilo drago kada je Čović postao gradonačelnik Beograda jer je on neko koga poznaje, a Čović je dodao da je tu "dragost" opravdao jer je pomogao i Partizanu i Zvezdi onoliko koliko je mogao.

Vujošević je ponovio da je sa Čovićem igrao košarku u pionirima Partizana, a na pitanje voditeljke da li su se družili u tom periodu, kazao je "onako", ali mnogo "normalnije" nego sad.

Čović je kazao da nikada nije bio partizanovac, niti je navijao za Partizan.

Poslije 20-ak minuta razgovora, sagovornici su ušli u manji verbalni sukob jer je Vujošević zamjerio da mu se ne upada u riječ, a Čović nije želio da razgovaraju na "ti".

Čović je u jednom trenutku nabrajao kako su iz crno-bijelih napadali svaku vlast kako je dolazila i odlazila, a kada je pomenuo ubijenog premijera Zorana Đinđića, Vujošević ga je upitao "kako je otišao Zoran", na šta je Čović tražio da ne bude prekidan dok govori.

Prvi veći sukob u emisiji počeo je kada su sagovornici pričali o sponzorstvima, kada su Vujošević i Čović jedan drugog otvoreno vrijeđali, a u jednom trenutku govorili i o mogućem fizičkom sukobu.

Čović je rekao da se ne plaši Vujoševića, a trener crno-bijelih mu je odgovorio: "što bi me se plašio, iza mene ne stoji (Aleksandar) Vučić".

Vujošević je Čovića nazvao "moralnim gmizavcem", a ovaj mu je uzvratio sa "bjelosvjetska barabo"...

Bonus video: