Ivanović: Rezultat nam nikad nije bio primarni cilj

"Najbitnije je da se djeca sklone sa ulica i pravilno razvijaju", kaže Vlado Ivanović
115 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 05.04.2014. 12:11h

Bivši igrač, između ostalog Budućnosti, Primorja i Mornara, Vlado Ivanović je nakon završetka igračke karijere i dalje ostao u košarkaškim vodama. Osnovao je svoju školu košarke - Top ten. Ove godine slave jubilej, 15 godina rada, a počeli su kao jedna od prvih škola košarke u Podgorici.

"Najbitnije je da se djeca sklone sa ulica i pravilno razvijaju. Rezultat nam nikada nije bio primarni cilj, već rekreacija djece i da kroz utakmice stasavaju. Treninge držimo tri puta sedmično i imamo dvije kategorije uzrasta pionire i kadete", ističe Ivanović.

Kroz školu Top tena je prošlo više stotina djece, ali igrač koji je ostavio najveći trag je svakako Bojan Ratković. On je iz Ivanovićeve škole prešao u Budućnost, da bi kasnije nastupao u Crvenoj zvezdi, za koju je igrao dvije godine.

Ratković trenutko nastupa za ABS Primorje i nalazi se u prvoj petorci Erste lige kao najbolji strijelac šampionata, sa prosjekom od 19,6 poena po meču.

Ivanović sa svojom školom ide svake godine na košarkaške kampove pretežno u Budvi, na kojima gostuju poznati crnogorski treneri i igrači, a omogućava i prijateljske susrete sa najjačim primorskim klubovima.

Bonus video: