Kukoč najavio: Mirotić će u Čikagu puno naučiti o košarci

“Uskoro ću odlučiti da li sam spreman za NBA ili mi je bolje da ostanem u Evropi”, rekao je Mirotić
62 pregleda 15 komentar(a)
Nikola Mirotić, Foto: Reuters
Nikola Mirotić, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.04.2014. 08:24h

Nikola Mirotić će, po svemu sudeći, na ljeto postati član Čikaga i zaigrati u NBA ligi. To je najavio nekadašnji igrač Bulsa, legenda jugoslovenske i hrvatske košarke Toni Kukoč u intervjuu za „Čikago tribjun“.

„Bogu hvala da Nikola pored sebe neće imati Majkla Džordana i Skotija Pipena da ga maltretiraju”, uz smiješak se svojih početaka u NBA ligi prisjetio Kukoč.

Mirotić, as Reala, rođen u Podgorici, bio je 23. izbor na draftu u 2011. godini, a iste večeri je dio dvije razmjene igrača pa se selio od Hjustona preko Minesote do Čikaga. Kukoč najavljuje da će „četvorku“ Reala u Čikagu koristiti i na poziciji niskog krila.

“Vidi se da zna da igra košarku. Jasno, u Čikagu će još više naučiti, a u ovoj ekipi bi mu moglo biti za nijansu lakše, jer niko ne očekuje šampionsku titulu. U prednosti je jer može igrati na različitim pozicijama u timu. Ima odličan spoljni šut, jak je u skoku, pa može biti i krilo i krilni centar", predstavio je Kukoč Mirotića američkoj javnosti.

Mirotić je prošle sezone bio MVP španskog prvenstva, a ove sezone želi sa Realom da odbrani titulu u Španiji, ali i osvoji Evroligu. Na ljeto mu ističe ugovor sa madridskim klubom…

“Uskoro ću odlučiti da li sam spreman za NBA ili mi je bolje da ostanem u Evropi”, rekao je Mirotić.

Nije, međutim, to jedina odluka koja čeka Mirotića – apelovao je na Španski košarkaški savez da odluči da li žele kao naturaliziranog igrača i dalje da koriste Serža Ibaku ili hoće da napokon njemu daju priliku.

Nije htio da kaže da li će se, u slučaju da ga Španci odbiju, okrenuti reprezentaciji zemlje u kojoj je rođen - Crnoj Gori.

Bonus video: