Teodo dočekuje Balkan i traži novo iznenađenje

Tivćani ulogu favorita prepuštaju Bugarima, ali vjeruju da imaju snage i kvaliteta da dođu do trijumfa
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.04.2014. 09:02h

Bez rezultatskog imperativa, košarkaši Teoda dočekuju večerašnji prvi meč četvrtfinala Balkanske lige protiv Balkana u "Župi".

Ova dva tima su u ligaškom dijelu odigrala dva meča, a upisana je po pobjeda na svom terenu.

Tivćani ulogu favorita prepuštaju Bugarima, ali vjeruju da imaju snage i kvaliteta da dođu do trijumfa.

"Mislim da smo sa šest vezanih pobjeda i plasmanom među šest najbojih ekipa ostvarili veliki uspjeh. Igramo protiv kvalitetne ekipe koja je jako dobra u Balkanskoj ligi, a druga je u domaćem šampionatu. Biće teško, ali nadam se da ćemo odigrati dobro i zabilježiti pobjedu. O razlici ne razmišljamo. Trijumf sa bilo kojom razlikom bi bio veliki uspjeh", ističe strateg Teoda Miodrag Kadija.

Tim iz Botevgrada u svojim redovima ima sjajne šutere, a ističu se Martin Marinov (49,1 odsto šuta za tri poena) i Ivan Lilov (45,1 odsto)

"Balkan ima sjajnu spoljnu liniju, gotovo na svakom meču imaju po 50 odsto uspješnosti šuta za tri poena. Sve im se zasniva na brzoj igri, kontranapadima i šutevima za tri poena. Ako uspijemo da ih uvedemo u naš ritam, siguran sam da imamo šansi da slavimo. Oni su favoriti, ali će momci dati sve od sebe i nadam se pobjedi", zaključio je Kadija.

Prije revanša sa Bugarima, naredne srijede, Teodo će odigrati dva meča u domaćem šampionatu, odnosno šest mečeva za 11 dana.

Duel u dvorani "Župa" igra se od 19 sati, a pravdu će dijeliti arbitri iz Bosne i Hercegovine - Ademir Zurapović, Dragan Kralj i Ivan Miličević.

Bonus video: