Jovović: Igrači moraju naći motiv

"Utakmica bez rezultatskog značaja, ali ne idemo tamo turistički, već da odigramo najbolje što možemo protiv ozbiljnog tima", istakao strateg Podgoričana
27 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: ABA liga
Igor Jovović, Foto: ABA liga
Ažurirano: 31.03.2014. 09:59h

Utakmicom sa Mega Vizurom, košarkaši Budućnost Volija spuštaju zavjesu na ovosezonski nastup u ABA ligi.

Poraz od Partizana u prošlom kolu odnio je i posljednju nadu da „plavi“ mogu na fajnl-foru, pa će morati da se zadovolje petim mjesto i direktnim plasmanom u Evrokup.

Duelu u Smederevu nema rezultatski značaj, ali Budućnost Voli želi da slavi i da se na pravi način oprosti od regionalnog takmičenja.

"Utakmica bez rezultatskog značaja, ali ne idemo tamo turistički, već da odigramo najbolje što možemo protiv ozbiljnog tima. Ono što je karakteristično jeste da smo od meča sa Partizanom imali kadrovskih problema, Vladimir Mihailović i Suad Šehović nisu bili u trenažnom procesu. Suad ima povredu, odradiće po posebnom programu posljednja dva treninga pred meč i pitanje je koliko će moći da nam pomogne. Mihailović je dobio udarac na meču sa Partizanom i osjeća posljednice toga. Ostali igrači su spremni i daćemo maksimum“, ističe Igor Jovović, trener crnogorskog šampiona.

Meč sa Mega Vizurom je prilika da se rasporedi minutaža i da šansu dobiju igrači koji su sada manje igrali.

"Probaćemo da iskoristimo utakmicu da svi dobiju šansu, ali svaki minut mora da se zasluži na terenu. Protivnik je ozbiljna, pojačani su Novicom veličkovićem i možda imaju najjači centarski par u ligi, jer je uz Veličkovića tu i Varda. Imaju mladost, koja ih karakteriše. Puno trče, daju puno poena i mislim da su najefikasnija ekipa u ABA ligi. Treba da odigramo kvalitetan meča da bi došli u situaciju da slavimo. Neće biti lako, ali smatram da imamo kvalitet da odigramo dobro“

Iako u rezultatskom smislu utamica ništa ne znači, Jovović se nada da će igrači naći motiv da odigraju kvalitetno.

Stručni štab je sa svoje strabe uradio sve da igrači taktički spremni dočekaju gostovanje Mega Vizuri.

"Objektivno je to problem, ali igrači samo moraju da budu disciplinovani i sami pronađu motivaciju. Bez obzira na talenat, ako nemaju motiv, onda moraju da se pomire sa nekom prosječnošću. Pokušavamo što je do nas, sa aspekta stručnog štaba, da ih pripermimo taktički za meč, a oni su dovoljno zreli da sami nađu motiv“, zaključio je strateg Podgoričana.

Posljednji meč za Akindelea

Završetkom ABA lige završava se ugovor između Budućnost Volija i Deži Akindelea.

Nigerijac će po povratku iz Smedereva biti slobodan.

"Akindeleu ističe ugovor i, najvjerovatnije, će mu ovo biti posljednji meč“, kratko je objasnio Jovović.

Bonus video: