Vujošević: Država je bankomat za Crvenu zvezdu

"Čak i da se bavim politikom, nikada ne bih učestvovao u fizičkoj likvidaciji svog protivnika, nego bih se služio drugim metodama”, rekao je Vujošević
6 komentar(a)
Duško Vujošević, Foto: Betaphoto
Duško Vujošević, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 30.03.2014. 14:59h

Duško Vujošević, trener Partizana, je replicirao prvom čovjeku Crvena zvezda Nebojši Čoviću i iznio teške optužbe na njegov račun, prenosi “Sportal”.

Čović je u nedavom obraćanju javnosti rekao da je trener Partizana "bolestan od mržnje i da siluje državu", i da bi volio da se izmjeri sa njim u politici.

Nije dugo čekao na odgovor. Konferencija za medije u beogradskoj dvorani "Pionir" trajala je skoto sat i po, a Vujošević je rekao mnogo toga.

“O kakvom silovanju države se priča. U karijeri sam ostvario sve što sam želio, jedino nisam uspio da osvojim Evroligu. Ne želim u politiku, ali politika se bavi nama i kao svjestan čovjek moram da iznosim u javnost neke stvari, mada time ulazim u nekomotnu situaciju i stvaram moćne protivnike. Čak i da se bavim politikom, nikada ne bih učestvovao u fizičkoj likvidaciji svog protivnika, nego bih se služio drugim metodama”, rekao je Vujošević tokom posjećene konferencije za medije povodom meča sa Cedevitom (ponedeljak, 20:45) u okviru posljednjeg kola ABA lige.

Osim što je replicirao Čoviću, trener “crno-bijelih”, ali i predsjednik JSD Partizan je iznosio brojne podatke vezane za poslovanje dva kluba.

“Kada ja tražim 10 ili 15 hiljada eura za Partizan, odmah me pitaju da li znam koliko tog novca može da se zbrine beba i koliko penzija da se isplati. Sa druge strane, za Crvenu zvezdu je država postala bankomat iz kog se uzima koliko im treba. Znači, ima para za bebe, penzije i Crvenu zvezdu. Valjda, ako nema para, onda ne treba da ih bude ni za koga”.

Vujošević je rekao da Čovića zna iz vremena dok su trenirali košarku u Partizanu.

“I nismo imali pojma, Zvezda nas je dobijala po 50-60 razlike. On je dolazio iz predgrađa, a na prošloj konferenciji za medije nijednom ga nisam spomenuo. Postoje priče o parama sa Kosova, uzeo je 25 miliona eura kredita. Pa, dajte meni te pare i napraviću evropskog šampiona. Dobro se znamo iz predgrađa. I ja sam za to da uđe policija, ali ona prava, da vidi kako je u Košarakaškom klubu Crvena zvezda nastalo 16 miliona eura duga, a kako u Fudbalskom klubu 50 miliona. Dugovi u Partizanu su svakako daleko manje od tih”, zaključio je Vujošević.

Bonus video: