Gečevski protiv Radničkog igra posljednji meč u ABA ligi

Za reprezentaciju Makedonije odigrao je četiri EP-a (1999., 2009., 2011. i 2013.), a najbolji je bio u Litvaniji 2011. kad je, uprkos povredama, vodio svoju ekipu do četvrtog mjesta
0 komentar(a)
Todor Gečevski, Foto: Bgbasket.com
Todor Gečevski, Foto: Bgbasket.com
Ažurirano: 28.03.2014. 17:50h

U subotu će MZT Skoplje ugostiti Radnički, a ulaz u dvoranu “Boris Trajkovski” biće besplatan u čast posljednje utakmice koju će u ABA ligi odigrati Todor Gečevski (36), institucija makedonske košarke, prenosi “Crosarka”.

Gečevski je u ABA ligi odigrao sedam sezona (pet za Zadar i dvije za MZT) u kojima je postao najbolji strijelac, skakač i najkorisniji igrač u istoriji takmičenja i drugi u ukupnom poretku po broju blokada.

U karijeri je, osim za MZT Skopčje, igrao još i za Tikveš, Nikol Fert, Avelino, Hagen, Rabotnički, PAOK, a najdublji trag ostavio je u Zadru, gdje se i danas sa nostalgijom prisjećaju šampionskih vremena dok je u “Jazinama” carevao “zlatni repić”.

Za reprezentaciju Makedonije odigrao je četiri EP-a (1999., 2009., 2011. i 2013.), a najbolji je bio u Litvaniji 2011. kad je, uprkos povredama, vodio svoju ekipu do četvrtog mjesta.

Potom se bio oprostio od reprezentacije, ali su ga saigrači čitavo prošlo ljeto nagovarali da se predomisli I na kraju su uspjeli, pa je sa navršenih 36 godina i sa velikom minutaži odigrao Eurobasket u Sloveniji.

U karijeri je osvojio četiri prvenstva Makedonije, dva prvenstva Hrvatske, četiri kupa Makedonije i tri kupa Hrvatske.

Proglašen je najboljim centrom Evrokupa u sezoni 2008./2009. godine.

Ostala mu je još samo jedna utakmica u ABA ligi i prvenstvo Makedonije, a sljedeće sezone, nažalost, više nećemo imati priliku da gledamo ovog sjajnog igrača i čovjeka.

Bonus video: