Igrači Makabija strahuju od Reala, ali i svojih navijača

Najbliži plasmanu u narednu rundu je Makabi, ali četa Dejvida Blata će biti na teškom iskušenju, u goste stiže Real
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2014. 09:59h

Tri kola prije kraja takmičenja u drugoj fazi Evrolige, poznata su tri učesnika četvrtfinala (Barselona, Real, CSKA Moskva), pa nas čeka interesantna završnica.

Najbliži plasmanu u narednu rundu je Makabi, ali četa Dejvida Blata će biti na teškom iskušenju, u goste stiže „kraljevski klub“. Ni atmosfera nije sjajna u taboru izraelskog šampionata nakon dva vezana poraza - protiv Partizana (72:70), i Hapoel Jerusalima (93:65). Nakon posljednjeg poraza, navijači su čak htjeli da uđu u svlačionicu i da “porazgovaraju” sa igračima, ali su veći incident spriječili tim menadžer Makabija Nikola Vujčić i Gaj Pnini. Ipak, veći motiv od dolaska Reala i šanse da se izbori četvrtfinale Evrolige, ne treba igračima Makabija.

Fenerbahče će ugostiti Emporio Armani i mora da slavi kako bi ostao u trci za plasman među osam najboljih.

Interesantno će biti i u Malagi, gdje gostuje Olimpijakos, aktuelni prvak Evrope. Ko izađe kao poraženi iz ovog okršaja, izgubiće korak u borbi za treće i četvrto mjesto.

Galatasaraj ide u Kaunas da traži možda i ključne bodove u duelu sa Žalgirisom, koji je odavno izgubio sve šanse da nastavi evropski put.

CSKA je favorit u meču protiv Bajerna, kao i Barselona protiv Panatinaikosa.

Lokomotiva će ugostiti Partizan, koji će biti lišen usluga Amerikanca Tarensa Kinzija.

Anadolu Efes i Laboral Kuća odigraće u Istanbulu duel bez rezultatskog značaja, jer su oba tima već izgubila šanse da se nađu među osam najboljih.

Četvrtak - Grupa E: Anadolu Efes - Laboral Kuća (19.45), Unikaha - Olimpijakos (20.45). Grupa F: CSKA - Bajern (16.45), Žalgiris - Galatasaraj (18.45), Makabi - Real (20.05).

Petak - Grupa E: Fenerbahče - Emporio Armani (19.30), Barselona - Panatinaikos (20.45). Grupa F: Lokomotiva - Partizan (17).

Bonus video: