Čović: Zvezda će tražiti svoj dio

"Ako je tačno da je Vučić Partizanu obezbijedio više milion i po eura u dasadašnjem toku sezone mi smo šokirani i tražimo da po istoj raspodjeli i Zvezda dobije svoj dio", kaže Čović
67 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 26.03.2014. 18:39h

Predsjednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović izjavio je danas da nijedan klub u Srbiji ne bi trebalo da se protežira i će crveno-beli tražiti svoj deo, ako se potvrde tvrdnje da je Aleksandar Vučić obezbedio Partizanu više od milion i po eura.

"Ako je tačno da je Vučić Partizanu obezbijedio više milion i po eura u dasadašnjem toku sezone mi smo šokirani i tražimo da po istoj raspodjeli i Crvena zvezda dobije svoj dio. Ne shvatam zašto bi u ovoj zemlji bilo koji klub na bilo koji način bio protežiran", rekao je Čović za klupski sajt.

Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je ranije danas da je njegovom klubu potrebna pomoć države i da su crno-bijeli u neravnopravnom položaju u odnosu na Crvenu zvezdu. Vujošević je rekao da je Partizan od obećanih 400.000 evra dobio polovinu, pošto su Vučića "poremetila skandiranja na Partizanovim utakmicama".

"Ukoliko gospodin Vučić podlegne pritiscima Vujoševića, a nadam se da neće, to će biti signal da i Crvena zvezda treba da počne da se bavi politikom i svim vrstama pritisaka na državu i državne funkcionere", rekao je Čović.

On je naveo da se Vujošević konstantno bavi politikom, da omalovažava državu i pojedine državne finkcionere i da ne želi da uđe u srž problema.

"Navikao je da mu novčana sredstva padaju s neba metodom stalnog iznošenja laži i pritisaka. Pominje skandiranje navijača protiv Vučića. Po tom principu i navijači Crvene zvezde mogu da skandiraju protiv Vučića. On govori da Partizan nema podršku države, a u istoj rečenici pominje da mu je država do sada obezbijedila više od milion i po hiljada eura...", rekao je Čović.

Predsednik Zvezde podsjetio je da je njegov klub prije tri godine bio pred gašenjem i rekao da su ljudi u klubu seli da rade i bez ičije pomoći i uspjeli da pronađu model kako da Zvezda opstane.

"Država nam tada nije pomogla kao što sada očigledno pomaže Partizanu", rekao je Čović.

Bonus video: