Jovović: Vjerovali smo do samog kraja

"Mislim da je Budućnost izvukla maksimum iz ovog tima, dobro je vođena od strane mladog trenera Jovovića, koji je prevazišao očekivanja", istakao Vujošević
15 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2014. 01:02h

Budućnost Voli u najvažnijoj utakmicu u sezoni nije uspjela da napravi iznenađenje i savlada aktuelnog šampiona.

Domaći igrači su se borili, dali sve od sebe, ali to nije blo dovoljno da se ostane u trci za završni turnir ABA lige.

“Čestitam Partizanu na pobjedi, a ostaje žal što u ovom meču nismo slavili. U defanzivi smo odigrali dobro protiv ekipa koja je fizički jača od nas. U napadu smo imali problema sa njihovom zonom, pošto nismo pogađali šuteve za tri poena. Vjerovali smo do samog kraja, pa i u situaciji kada je protivnik imao visoku prednost. Imali smo šut za izjednačenje, ali nismo imali sreće da uđe”, rekao je Igor Jovović, trener Budućnost Volija.

Nikola Ivanović se trudio, vodio veliku bitku sa bekovima Partizana.

“Očekivao se težak i tvrd meč. Dosta dobrih stvari je bilo u svim segmentima igre, ali u presudnim trenucima nismo imali dovoljno pameti u napadu da neke situacije riješimo na pravi način. Ostaje nam da se borimo do kraja i pokušaćemo da ostvarimo pobjedu protiv Mega Vizure”, istakao je Ivanović.

Duško Vujošević, trener “crno-bijelih” bio je zadovoljan pobjedom, a imao je riječi hvale za svog kolegu na klupi crnogorskog šampiona.

“Izuzetno važan i težak meč. Imali smo tešku sezonu sa dosta povreda, sa dosta pretumbavanja, stavljanjem igrača na druge pozicije. Uz sve to, imamo problema sa finansijama i nismo u ravnopravnom položaju sa ekipama koje se bore za vrh tabele. Imali smo i nekih neplaniranih poraza, kao onaj od MZT-a u Beogradu. Žao mi je što smo došli u sitaciju da ovaj meč odlučuje i nama i ekipi Budućnosti, a kada to kažem, to nije nikakva kurtoazija. Mislim da je Budućnost izvukla maksimum iz ovog tima, dobro je vođena od strane mladog trenera Jovovića, koji je prevazišao očekivanja. Dobro je ukomponovao tim i to se vidi na terenu. Važnost meča je sputala igrače Budućnosti, to se vidjelo u procentu šuta za tri poena. Mi smo olako ispustili 11 poena prednosti. Međutim, u ovoj situaciji se pobjedi ne gleda u zube.

Bogdan Bogdanović je još jednom pokazao da izrasta u igrača svjestke klase.

“Velika pobjeda za nas, kojom smo osigurali plasman na finalni turnir. Trebali smo lakše, odnosno mirnije privesti utakmicu kraju. Imali su šut na tri razlike, ali na sreću nije ušlo”, bio je kratak Bogdanović.

Galerija

Bonus video: