Ukrajini rok do 15. maja

FIBA je podržala Košarkaški savez Ukrajine i dala mu dodatno vrijeme kako bi obezbijedio sve garancije koje su potrebne za organizaciju turnira
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.03.2014. 15:11h

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA), odsjek za Evropu, dala je rok Košarkaškom savezu Ukrajine do 15. maja da odluči da li je u mogućnosti da organizuje Evropsko prvenstvo 2015. godine.

Tokom vikenda u Minhenu se održava Upravni odbor FIBA Evropa, na kome je glavna tema Evropsko prvenstvo 2015. godine.

FIBA je podržala Košarkaški savez Ukrajine i dala mu dodatno vrijeme kako bi obezbijedio sve garancije koje su potrebne za organizaciju turnira.

Sekretarijat FIBA Evropa dobio je ovlašćenje da pripremi rezervni plan i razmotri, ako je to potrebno, koja zemlja bi mogla da zamijeni Ukrajinu kao domaćin turnira.

"Rezervni planovi, zajedno sa izvještajem Košarkaškog saveza Ukrajine biće predstavljeni na sljedećem Upravnom odboru FIBA Evropa, koji će biti održan 15. maja u Minhenu”, navodi se u saopštenju na sajtu FIBA.

FIBA je odlučila da se Evropsko prvenstvo za igrače do 18 godina u Diviziji B, koje je trebalo da se održi tokom ljeta u Ukrajini (Donjeck), premjesti u Bugarsku.

Bonus video: