Jovović: Vjerujem u igrače

"Očekuje nas teška i tvrda utakmica, ali spremni smo i maksimalno motivisani. Ako mi budemo pravi i uz veliku podršku sa tribina, možemo se nadati pobjedi”, optimista je Vladimir Mihailović
60 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 23.03.2014. 13:08h

Popravnog više nema, čitava sezona za košarkaše Budućnost Volija staje u 40 minuta.

U goste stiže Partizan, aktuelni šampion ABA lige, i samo pobjeda Podgoričane ostavlja u trci za plasman na završni turnir.

Porazom bi ostali pred vratima fajnl-fora, ali o tome niko ne razmišlja. Beograđani jesu favoriti, ali domaći igrači na teren neće izaći sa bijelom zastavom.

Daće sve od sebe kako bi velikog rivala porazili. Do sada su u ABA ligi odigrali 16 mečeva, a „crno-bijeli” su ostvarili čak 13 pobjeda, od čega šest u „Morači”.

"Imamo veliko poštovanje prema protivniku koji dolazi u Podgoricu, ekipi koja posljednjih godina bilježi fantastične rezultate, kako u ABA ligi, tako i Evroligi. Kada oni dođu, to je praznik košarke, a ovom prilikom bi pozvao navijače da budu fer i korektni i da se navijača starst usmjeri ka bodrenju tima za koji navijaju. Nemile scene iz prošle sezone ne pokazuju pravu sliku države i grada gdje se odigrava ta predstava. Želim da se napravi pravi sportski ambijent”, objašnjava Igor Jovović, trener Budućnost Volija.

Šefu struke crnogorskog šampiona dobro su poznati kvalitet rivala, a njegova igra je to tančina prostudirana.

"Što se tiče same utakmice i protivnika, to je sastav koji je prije par dana pobijedio veliki Makabi i samim tim dovoljno govori o kakvom se kavlitetu radi. Bogdan Bogdanović, najperspektivniji bek u Evropi, je motor tog tima, koji troši dosta lopti i Partizanova igra zavisi od njega. Treba napomenti Milenka Tepića i Sašu Pavlovića, koji su fizički dominantni na svojim pozicijama, a uz to imaju i veliko iskustvo. Ispod koša Žofri Lovernj, pozicija četiri, koga krasi dobra unutrašnja igra i agresivnost na skoku u oba polja, kao i Dejan Musli, Đorđe Gagić i Nikola Milutinov, koji visinom, pokretljivošću i rotaciju kontrolišu ritam utakmice. Pun roster i moramo odigrati iznad svojih mogućnosti i vrlo strpljivo, disciplovano sa puno energije i vjere da možemo doći u situaciju da ih ugrozimo. Njima bi prepustio ulogu favorita, što zbog iskustva igranja u ambijentu kakav će biti, što zbog kvaliteta. Sa druge strane, imam maksimalno povjerenje u igrački kadar i nema sumnje da će ostaviti i posljednji atom snage na terenu”.

Podgoričani nemaju izbora, moraju da slave, ali Jovović ne želi da preuzme na sebe i igrač taj pritisak.

"Da budem otvoren i direktan, mi smo napravili već sada veliki uspjeh, jer smo obezbijedili peto mjesto, s obzirom na okolnostima u kojima smo radili i na probleme koje smo imali. Liga je nikada stabilnija, gdje se gotovo svaki tim pojačao sa dva, tri igrača, a mi se nismo pojačavali, već smo samo gubili igrače. Budućnost je tri kola prije kraja osigurala Evrokup i učinićemo sve da napravimo još jedan iskorak. Imali smo meč sa Cedevitom gdje smo, po mom mišljenju, odigrali kvalitetno i veliki je uspjeh da se protiv Cedevite igra na jednu loptu, minut prije kraja. Utakmica nam pokazuje da smo u dobroj formi, tri meča prije toga smo dobili i to nam daje optimizam da se nadamo pobjedi protiv Partizana. Ne želim da opterećujem igrače bilo kakvim kalkulacijama, već samo želimo pobjedu od jedna razlike. Naša želja je da odigramo dobar meč, da se navijačim prikažemo u dobrom izdanju, a ako nam to donese priliku da se borim za F4, tim bolje”, jasan je Jovović.

Vladimir Mihailović vjeruje da on i saigrači uz vjetar sa tribina, mogu do slavlja.

"Ekipa koja uspije da savlada veliki Makabi, sigurno da posjeduje kvalitet. Očekuje nas teška i tvrda utakmica, ali spremni smo i maksimalno motivisani. Ako mi budemo pravi i uz veliku podršku sa tribina, možemo se nadati pobjedi”, optimista je bek „plavih”

Odsustvo Kinzija nije nenadoknadivo

Partizan će u „Morači” biti oslabljen neigranjem Tarensa Kinzija, koji ima problem sa skočnim zglobom. Jovović ističe da je to hendikep za rivala, ali ne preveliki.

"Meč protiv Makabija je pokazao da mogu da trijumfuju i bez Kinzija protiv takvog rivala. Imaju puno igrača u rotaciji i da te pehove koje su imali, nadomjeste angažovanjem novih igrača (Tepić, Pavlović) i igračima koje imaju u sastavu. To će im biti određeni hendikep, ali ne nenadokandiv. Moramo igrati bez praznih minuta”.

Galerija

Bonus video: