Erl Klark: Ovo je tim po mom meraku i vjerujem da sam napravio pravi izbor

Budućnost je počela pripreme za novu sezonu, nalazi se u Kolašinu, gdje će do 27. avgusta odraditi fizički dio priprema.
174 pregleda 2 komentar(a)
Erl Klark, Foto: KK Budućnost
Erl Klark, Foto: KK Budućnost
Ažurirano: 17.08.2018. 15:38h

Jedan od novajlija u redovima košarkaša Budućnost Volija, Amerikanac Erl Klark (30 godina, 208cm) kazao je da je u podgorički klub stigao iz "prostog razloga što mu se dopao projekat Budućnost Volija".

"Priča o mladom timu, klubu koji je nakon 15 godina u Evroligi. Sistem igre, rad trenera, žestok i ozbiljan pristup. Glad za pobjedama, naravno. Sve to sam čuo o Budućnost Voliju i uvjerio se gledajući snimke, prateći rezultate u Evropi. Ovo je tim po mom meraku i vjerujem da sam ovog ljeta napravio pravi izbor", rekao je Klark.

Budućnost je počela pripreme za novu sezonu, nalazi se u Kolašinu, gdje će do 27. avgusta odraditi fizički dio priprema.

Pred Podgoričanima je sezona puna izazova, ne samo zbog učešća u Evroligi, već će "plavi" prvi put braniti titulu u ABA ligi.

"Čeka nas Evroliga, borba da odbranimo ABA titulu, i u takvoj situaciji sam spreman da igram sve što se očekuje od mene. Nije problem da igram "peticu", znači klasičnog centra, ili da igram na krilnom centru. Sve sam to iskusio posljednjih godina u Bešiktašu i sve je izazov. I u odbrani i u napadu. Naš plan je da igramo raznovrsno, mijenjamo ritam, budemo spremni i za čvrstu pozicionu borbu i na bržu igru. Ali prije svega moramo da se pripremimo dobro. Obavezali smo se na veliki rad na pripremama i tako će i biti", dodao je Klark.

Klark je prošlu sezonu proveo u Bešiktašu gdje je na ukupno 25 odigranih mečeva u turskoj ligi (ligaški dio) bilježio 8,6 poena i 5,1 skok po utakmici, dok je u dva meča četvrtfinala plej-ofa (Bešiktaš eliminisan od Banvita) prosječno upisao 8,5 poena i 6,5 skokova i jednu asistenciju.

U FIBA Ligi šampiona postizao je prosječno 10,7 pogodaka i imao 4,3 uhvaćene lopte na 11 odigranih mečeva.

Na NBA draftu 2009. godine, po izlasku sa koledža Luivil, izabran je od Finiksa kao 14. pik u prvom krugu, a osim za Sanse je u najjačoj ligi svijeta nastupao i za Orlando, Lejkerse, Klivlend, Njujork i Bruklin.

Zatim je uslijedila selidba u Kinu, gdje je igrao sa Šandong jednu sezonu.

Vratio se u Ameriku, igrao u razvojnoj ligi za Bruklin i Bejkersfild, nije dobio ponudu da se vrati u NBA, pa se vratio u Kinu. Odigrao je jednu sezonu sa Šedian, a zatim stigao u Evropu, u Bešiktaš, gdje je igrao dvije sezone...

"Teško je porediti američku i evropsku košarku, NBA i Evroligu, stilove igre, možda je dovoljno samo reći da su nam i pravila različita. Ipak ja volim i evropski stil, sve specifičnosti, forsiranje timske igre, to je sve izazov za igrača. Uživam u Evropi i vjerujem da sam se u posljednje dvije sezone potpuno privikao na evropski stil", zaključio je Erl Klark.

Po povratku iz Kolašina, od 29. avgusta do 10. septembra, Budućnost će biti na turneji u Beogradu, gdje će odigrati pet prijateljskih utakmica. Potom će kratko raditi u „Morači“, a onda otići na turnir u italijanski Brindizi.

Od 19. do 24. septembra je Superkup ABA u Laktašima, a sezona u ABA ligi počinje 30. septembra protiv Krke u „Morači”.

Bonus video: