DERBI SA BUDUĆNOŠĆU

Partizan bez Kinzija u Podgorici, Vujošević se raduje dolasku u rodni grad

"Naša osnovna snaga je u nama samima i vjerujem da smo u stanju da obavimo težak zadatak koji je ispred nas", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.
17 komentar(a)
Duško Vujošević, Foto: Betaphoto
Duško Vujošević, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 22.03.2014. 15:13h

Košarkaši Partizana igraće u Podgorici bez povrIJeđenog Terensa Kinzija, a trener Duško Vujošević rekao je da je ubijeđen da tim može da pobjedi u jednoj od odlučujućih utakmica za odlazak na završni turnir Jadranske lige.

"Ovo će biti izuzetno važna utakmica za obje ekipe. Svjesni smo snage protivnika, ali i svoje snage i ambicije. Sport je inače interesantan i nepredvidiv, ali je u ovom slučaju posebno teško prognozirati ishod. Naša osnovna snaga je u nama samima i vjerujem da smo u stanju da obavimo težak zadatak koji je ispred nas", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

Partizan, Cibona i Budućnost bore se za posljednja dva mjesta koja vode na završni turnir. Partizan i Cibona imaju po 16 pobjeda, a Budućnost 15.

"Budućnost godinama već ima ozbiljne pretenzije i način rada, i ova sezona ni po čemu nije različita. Imaju dobru i radnu ekipu, veoma borbenu i kvalitetnu. Kao i pravi domaći teren, pogotovo kad dolazi Partizan. Prilično se radujem kad idem u Podgoricu, to je moj rodni grad, tamo ima dosta navijača Partizana, onih koji su dizali 13. jul i koji bi to opet radili", rekao je Vujošević.

Kinzi ima problema sa skočnim zglobom desne noge. On će u srijedu otputovati u SAD na dodatne preglede i trebalo bi da se vrati za sedam dana.

"On je protiv Cibone dobio distorziju skočnog zgloba i tada je igrao preko povrede. Oporavak nije išao kako treba i urađene su mu tri magnetne rezonance. Na drugom snimanju se prikazala ruptura deltoidnog

ligamenta desnog skočnog zgloba. Registrovano mu je veoma malo parče hrskavice koje može da stvara bol, i to se liječi konzervativnom metodom. On uz doziran napor može da igra i trenira, ali je on htio drugo mišljenje u SAD i otići će tamo", rekao je Vujošević.

"Sve ovo se dešava u veoma delikatnom momentu, ali koga nema bez njega se mora", dodao je on.

Utakmica Budućnost-Partizan igra se u ponedjeljak u 20.45.

Preporučujemo za Vas