Radulović: Preuzete sve mjere za bezbjedan meč

"Poučeni iskustvom iz prethodnog meča, kada su se dogodila i neka neprijatna dešavanja, preduzećemo još rigoroznije mjere obezbjeđenja", rekao je Radulović na konferenciji za novinare
110 pregleda 11 komentar(a)
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.03.2014. 12:51h

Nemile scene iz prošle sezone, kada je došlo do nereda na tribinama i kada je desetine navijača sa obje strane povrijeđeno u stampedu, na sreću samo lakše, natjeralo je čelnike Budućnost Volija da pred susret sa Partizanom (ponedjeljak 20.45 sati), sprovedu najveće mjere bezbjednosti do sada.

Meč je proglašen „visokim rizikom“ i onaj ko ne posjeduje ulaznicu za meč, neće moći da uđe.

Uz to, svi prisutni će biti pretresani kako se ne bi unijela bilo kakva pirotehnička sredstva, sitan novac..., odnosno svi predmeti koji mi mogli da dovedu u opasnost bilo kog aktera meča, kao i da dovedu do prekida.

“U goste nam stiže Partizan, veliki klub, dugogodišnji evroligaš, višestruki i aktuelni šampion ABA lige. Ta utakmica ima veliki značaj, prije svega rezultatski, odnosno takmičarski. I zato je uprava kluba, kao i sve dosadašnje utakmice, proglasila utakmicom viskog rizika, uz preduzimanja svih mjera koje su neophodne za tu utakmicu. Ovo je najznačajnija utakmica za nas ove sezone, jer ukoliko pobijedimo zadržaćemo šanse za plasman na finalni trunir. Porazom bi izgubili sve šanse. Poučeni iskustvom iz prethodnog meča, kada su se dogodila i neka neprijatna dešavanja, preduzećemo još rigoroznije mjere obezbjeđenja. Apelovao bi na sve ljubitelje košarkaške, pogotovo na navijače oba kluba, da navijaju u sportskim duhu da se ne ponove nemile scene. O tom će voditi računa jedan ogroman broj ljudstva i organizacioni tim. Onaj ko ne želi I ne može da sportski navija, taj i ne treba da dolazi u dvorani. Niko ko nema kartu, pa ni Varvarima, neće biti omogućen ulazak”, rekao je Slavko Radulović, direktor Budućnost Volija.

Starješina odsjeka za javni red i mir Uprave policije Baćo Baćović je naglasio da će biti sprovedene rigorozne mjere obezbjeđenja.

“Svi segmenti koji su uključeni u organizaciji sportske manifestacije su na fonu tog visokog rizika. Službenmici Uprave policije preduzeće sve da utakmica protekne na najbolji način. Mi ćemo se potruditi sa aspekta naše nadležnosti da stanje javnog reda i mira bude potpuno stabilno i da utakmica protekne u sportskom duhu. Aspekt bezbjednosti nam je najinteresantniji I u obezbjeđenju ove seportske manifestacije Uprava policije će angažovati značajan broj svog ljudtstva. Težinu i odgovornost organizacije ne dijeli samo UP, tu je prije svega organizator koji ima svoje obaveze koje treba da ispuni, kao i angažovanjem zaštitarske službe, koja mora biti na visini svog zadatka kada je upitanju prijem, ulaz, pretres, pregled razdvajanje gostujućih i domaćih navijača.

Ivan Veljović, ispred Zaštitarske firma “Gard Popović”, apelovao je na navijače da dođu ranije na utakmicu, kako bi se izbjegle gužve.

“Biće rigorozan pretres i neće biti dozvoljeno unošenje pirotehniičkih sredstava bilo koje vrste ambalaže, hrane, sitnog novca. Bilo koji neovlašćen ulazak na teren ili nesportsko ponašanje biće zakonski sankcionisan. Ulaz u dvoranu će biti otvoren dva sata prije početka meča”, zaključio je Veljović.

Veliko interesovanje

Generalni sekretar Marko Šegerec je rekao da dvorana ima kapacitet 10.000 mjesta, da bi sigurno bila puna, koliko interesovanje vlada.

“Morača ima približno 4.000 mjesta. Varvarima su dobili gratis 500 ulaznica, a ne po jedan eura, kao što se pojavila informacija. Na šaterima dvorane prodato je 550 karata, a imamo blizu hiljadu I 200 godišnjih pretplatnih karata. Oslalo je još 1.700 do nekog maksimalnog kapaciteta. Ostatak je trebovan od strane 70 firmi koje omogućavaju postojanje ovog kluba. Izvinjavam se svima koji nisu mogli da nabave karte”.

Bonus video: