Budućnost Voli – Partizan: Cijenom ulaznica tjeraju „grobare”

Za „varvare” važe druga pravila, pošto za njih karta za meč protiv Partizana košta samo euro
152 pregleda 232 komentar(a)
Budućnost-Partizan neredi, Foto: Savo Prelević
Budućnost-Partizan neredi, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.03.2014. 10:50h

Četiri dana pred veliki derbi sa Partizanom, koji će vjerovatno riješiti pitanje putnika na fajnl-for ABA lige, uprava Budućnost Volija je obavijestila javnost da će ulaznica koštati čak sedam eura!

Zašto je klub iz Njegoševog parka odlučio da karta bude skuplja nego ikada nije teško zaključiti. U meču u kojem je timu Igora Jovovića neophodna pobjeda od makar sedam koševa razlike, tj. osam ako primi više od 65 poena, uprava Budućnosti želi veliku podršku sa tribina.

Zbog toga se cijenom od sedam eura praktično tjeraju „grobari”, pogotovo oni koji neće biti u samom ćošku dvorane, odakle najvatreniji navijači Partizana već godinama prate mečeve u „Morači”.

Za „varvare”, međutim, važe druga pravila, pošto karta za njih košta samo euro. To ne bi bilo sporno da najvatreniji navijači Budućnosti dolaze na utakmice sa Olimpijom, Cedevitom, Igokeom, MZT-om, Širokim, Zadrom..., ali njih zanimaju samo „obračuni” sa Partizanom i Crvenom zvezdom. Organizovano su se pojavili i na utakmici sa PAOK-om, čije pristalice imaju „bratske odnose” sa „grobarima”, koji su i došli u „Moraču”, a epilog je poznat - zbog divljanja svojih „navijača”, „plavi” su tri meča u Evrokupu morali da igraju pred praznim tribinama.

Direktor Budućnosti Slavko Radulović je u saopštenju dostavljenom medijima naveo da „fokus javnosti nije usmjeren samo na igru naših košarkaša, već i na ponašanje navijača na tribinama, imajući u vidu nemilo iskustvo od prethodnog puta” i najavio posebne mjere obezbjeđenja. Očito je zaboravio da su tada prekid izazvali upravo „varvari”, koji su krenuli u obračun sa „grobarima”, zbog čega je 16 navijača završilo u bolnici...

Meč 25. kola ABA lige se igra u ponedjeljak u 20.45, a prodaja ulaznica počela je danas u 9 časova. Moguće je kupiti samo tri karte po osobi.

Brojka

5 eura koštala je ulaznica za prethodni meč Budućnosti Volija i Partizana, kao i za duel sa Crvenom zvezdom ove sezone. Za Paok je trebalo da se plati tri eura, za neke mečeve po dva, a dosta puta je bio slobodan ulaz

Bonus video: