Karington: Došao sam da pobjeđujem

Novog beka Mornar dočekali su direktor i sportski direktor Mornara Radivoje Mandić i Drago Spičanović
80 pregleda 2 komentar(a)
Kadin Karington, Foto: KK Mornar
Kadin Karington, Foto: KK Mornar
Ažurirano: 17.08.2018. 15:45h

Mornar polako privodi kraju kompletiranje redova, danas se barskom timu priključio jedan od novjalija, Amerikanac Kadin Karington (23 godine, 193 cm), diplomac Univerziteta Siton HOL koji je lani u NCAA ligi imao prosjek od 15,6 poena, 4,4 asistenciju i 3,1 skokova.

Novog beka Mornar dočekali su direktor i sportski direktor Mornara Radivoje Mandić i Drago Spičanović, a nakon, sada već tradicionanog fotografisanja novajlija ispred velikog šampionskog postera Mornara, Karington se upoznao i sa svojim svojim novim trenerom, Mihailom Pavićevićem.

Na pitanje šta očekuje u novoj sezoni Amerikanac je odgovorio lakonski: “Da pobjeđujemo”.

Momak iz Bruklina je dodao da se interesovao u kakav klub dolazi i da ga je posebno obradovala informacija da ekipa igra brzo i uz dosta šuteva sa distance.

“To je moja košarka, zato sam ovdje i zato očekujem mnogo od predstojeće sezone”, rekao je Karington koji je u julu na Ljetnjoj ligi u Las Vegasu nosio dres Detroita.

Očekuje se dolazak posljednjeg Amerikanca, Bronsona Kejniga.

Na okupljanju, prije dva dana, već su bila trojica novajlija, Amerikanci, bek Andre Spajt (23, 191 cm) i krilo Vinston Šepard (25, 203 cm), te krilni centar Hrvat Marin Mornar (25, 205 cm).

Ugovore sa ekipom crnogorskog šampiona produžili su Uroš Luković, Nemanja Vranješ, Radoje Vujošević, Strahinja Mićović, Vukota Pavić i Marko Mugoša.

Mornar su ovog ljeta napustili Derek Nidam (Monako), Brendis Rejli-Ros (Cibona) i Marko Ćalić (Sutjeska).

Bonus video: