Vučević: Pet do 10 odsto je talenat, sve ostalo je naporan rad

0 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: NBAE/Getty Images
Nikola Vučević, Foto: NBAE/Getty Images
Ažurirano: 16.08.2018. 16:44h

Gostujući na kampu “Košarka bez granica” u Beogradu, crnogorski košarkaški as, Nikola Vučević kazao je “pet do 10 odsto jednog igrača čini talenat, a sve ostalo je naporan rad i samopouzdanje”.

"Mi ne možemo djecu za četiri dana da naučimo mnogo, ali možemo da im prenesemo ljubav koju imamo prema košarci. Svoj toj djeci će sigurno značiti savjet nekog od njihovih idola koji su danas ovdje. Meni je to jako značilo kada sam bio mali", rekao je Vučević na kampu koji se prvi put održava u Srbiji, od 15. do 18. avgusta održava u Beogradu, u organizaciji NBA, FIBA i Košarkaškog Saveza Srbije.

Košarkaš Orlanda je istakao da mu je drago “što je veliki broj legendi sa naših prostora uspio da se okupi na jednom ovakvom mjestu.

“Uvijek mi je drago da budem u društvu velikana iz Srbije, Hrvatske, Slovenije. Lijepo je raditi sa djecom. Ja sam prvi put učestvovao na jednom ovakvom kampu prije nekoliko godina u Africi. Uvijek se rado odazovem pozivu NBA, a ovo danas je fenomenalno iskustvo. Ove godine sam čak imao i svoj kamp u Baru”, rekao je Vučević.

Kamp “Košarka bez granica” u Beogradu je okupio talentovane dečake i devojčice do 17 godina iz 25 evropskih država.

Prvi kamp “Košarka bez granica” održan je u Evropi, u julu 2001. godine. Tada su Vlade Divac (Srbija) i Toni Kukoč (Hrvatska), okupili bivše saigrače iz reprezentacije Jugoslavije i trenirali sa 50 djece iz Srbije i Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije i Slovenije, u La Giradi u italijanskom Trevizu.

Sastavni dio kampa BWB Europe 2018 činiće i humanitarna akcija “NBA Cares” koja će pružiti pomoć djeci i mladima u okviru par zdravstvenih institucija u Beogradu.

Kamp “Košarka bez granica” broji više od 3,300 učesnika iz 130 zemalja i teritorija, a više od 55 bivših polaznika kampa draftovano je u NBA ili je potpisalo ugovor za neki od NBA klubova iz statusa slobodnih agenata. Rekord je postignut u sezoni 2017/18, kada su čak 24 bivša polaznika kampa učestvovala na prvom takmičarskom danu NBA lige, uključujući Miloša Teodosića (L.A. Clippers, Srbija; BWB Europe 2001).

NBA i FIBA organizovali su 55 BWB kampa u 34 grada, u 27 zemalja na svih šest kontinenata. Više od 260 aktivnih i bivših NBA, WNBA i FIBA košarkaša i košarkašica, kao i više od 200 predstavnika timova iz svih 30 NBA klubova, bili su dio kampova “Košarka bez granica” širom svijeta.

Bonus video: