Ivanović: Na pobjedu protiv Cedevite

"Tri kola do kraja i težak raspored pred nama. Prvi protivnik ekipa Cedevite, tim koji nismo uspjeli da pobijedimo ni u prošlosti u Zagrebu", ističe Igor Jovović
67 pregleda 6 komentar(a)
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.03.2014. 12:33h

Tri kola prije kraja ABA lige, košarkaši Budućnost Volija su i dalje u trci za plasman na finalni turnir.

Da bi došli do „velike četvorke“ moraju uspješno da prebrode posljednje prepreke, a prva od njih je Cedevita u „Domu sportova“.

Sastav Jasmina Repeše igra dobro ove sezone, posebno pred svojim navijačima, a podatak da su u Zagrebu oružje položili Crvena zvezda i Partizan, jasno govori na kakvom iskušenju će biti „plavi“.

"Kako se sezona bliži kraju svaki meč ima i dodatnu težinu i veći značaj, nego oni koji su iz nas. Tri kola do kraja i težak raspored pred nama. Prvi protivnik ekipa Cedevite, tim koji nismo uspjeli da pobijedimo ni u prošlosti u Zagrebu. To nam stvara dodatni pritisak. To je ekipa koja je od starta sezone u borbi zqa prvo mjesto na tabeli gdje se par puta mijenjao sa Crvenom zvezdom. Konstantno prijeti i dalje ima ktivnu situaciju da može da završi na prbvom mjestu. Sigurno da će biti maksimalno motivisanoi da odbrane domaći teren. Karakteriše ih fenomenalna unutrašnja igra, preko Mire Bilana i Jusufa Nurkića na poziciji pet. Imaju i nezgodne četvorke Tomislava Zubčić i Gorana Suton, uz motor ekipe na poziciji plejmejkera Nolan Smit koji cijelu sezonu igra kvalitetno”, objašnjava Igor Jovivć, strateg crnogorskog šampiona.

Za mladog stručnjaka jasan je put ka možda I dva ključna boda.

“Moramo prevashodno u defanzivnom skoku i agresivnosti u odbrani da budemo jako kvalitetni da im ne dozvolimo da sprovedu te napadačke ideje i da zadržimo neki recept iz prethodnih duela gdje smo iz kvalitetne odrbrane dali doswta pšoeneu kontranapadu kako bi bili živi u tom meču. Neće nam biti lako, ali sigurno da ćemo da pođemo maksimalno motivisani jer znamo šta nam taj meč donijeti”.

Nikola Ivanović igra sve bolje I bolje. U posljednja tri meča dao je 70 poena i biće jedan od aduta Budućnost Volija.

“Cijele godine smo radili jako i marljivo i u Zagreb ne idemo da izgubimo, već da pružimo bolju što partiju. Igramo dobro i dobroj smo formi, važno je da nastavimo u tom ritmu . Ekipa Cedevite je fizički dominantna, izuzetno jaka na svoim pozicijama, biće teško igrati protiv njih, posebno u gostima, ali ne idemo da izgubimo već da pokušamo da ih iznenadimo”.

Talentovani plej smatra da je zaustavljanje visokih igrača Zagrepčana ključ meča.

“Najbitnije da regulišemo njihovu unutrašnju igru, jer imaju visoke i snažne igrači. Dosta smo radili na tome na treninzima i da zaustavimo njihovu igru u tranziciji”, zaključio je Ivanović.

Akindele kupio auto fizioterapeutu

Saša Burić, jedan od fizioterapeuta crnogorskog šampiona, svaki dan iz Danilovgrada autobusom dolazi na treninge.

To je “zasmetalo” Nigerijcu Deži Akindeleu, koji je kupio automobile i poklonio ga Buriću.

Nema sumnje da će mu sada biti lakše da dolazi na posao, a potez iskusnog centra je za svaku pohvalu.

Bonus video: