Olimpijakos gost Barselone, Navaro ulazi u istoriju

U centru pažnje biće Huan Karlos Navaro, koji će odigrati 253. meč u elitnom klupskom takmičenju
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.03.2014. 14:13h

Maksimalnim učinkom u dosadašnjem dijelu takmičenja, Barselona je jedina osigurala plasman u četvrtfinale Evrolige. Na dobrom putu da to učine su Real i CSKA. Madriđani gostuju Bajernu, koga su u prvom meču ubjedljivo dobili (111:87) i sa novim trijumfom bili bi među osam najboljih. “Armejci” su u seriji od šest pobjeda i apsolutni su favorit u duelu sa Partizanom, za koji neće igrati povrijeđeni Tarens Kinzi.

Barselona će bii domaćin Olimpijakosu, koji želi da se revanšira Kataloncima za poraz u Atini, ali i da se iskupi za neuspjeh u prošlom kolu od Emporio Armanija pred svojim navijačima. U tim se konačno vraća Vasilis Spanulis. U slučaju novog poraza, aktuelni prvak Evrope će zakomplikovati sebi život u trci za treće ili četvrto mjesto.

U centru pažnje biće Huan Karlos Navaro, koji će odigrati 253. meč u elitnom klupskom takmičenju. Na taj način će se osamiti na vrhu liste igrača sa najviše odigranih evroligaških utakmica. Trenutno je u tome izjednačen sa legendarnim Teodorosom Papalukasom.

Popularni "La Bomba" trenutno igra 13. sezonu u Evroligi. Osvojio je dvije titule prvaka Evrope 2003. i 2010. godine, kada je proglašen za najkorisnijeg igrača fajnl-fora.

Ujedno je najbolji strijelac nokaut faza (414 poena) i najbolji trojkaš (64). Drugi je najbolji trojkaš na završnim turnirima, sa 26 uspješnih šuteva, a samo je Džej-Ar Holden ispred njega (30).

U poziciji da se vadi je i Panatinaikos sa novim trenerom Fragiskosom Alvertisom. PAO je prije sedam dana poražen kući od Laboral Kuće, a važna dva boda traži protiv Efesa, koji je, praktično, izgubio sve šanse da ide dalje.

Četvrtak - Grupa E: Fenerbahče - Unikaha (19), Laboral Kuća - Emporio Armani (21). Grupa F: CSKA - Partizan (17), Makabi - Žalgiris (20.05), Bajern - Real (20.45).

Petak - Grupa E: Anadolu Efes - Panatinaikos (19), Barselona - Olimpijakos (21). Grupa F: Lokomotiva - Galatasaraj (17).

Bonus video: