Kadija: Želimo da produžimo seriju pobjeda

Tivćani u seriji od pet trijumfa, a novi ih vodi među šest najboljih u Balkanskoj ligi
89 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.03.2014. 11:28h

Sva sezona za košarkaše Teoda, kada je Balkanska liga u pitanju, staje u jednu utakmicu - večerašnji duel sa ekipom Peći daće odgovor da li će se plasirati među šest najboljih ili će završiti učešće. Računica je jasna, bilo kakva pobjeda vodi Tivćane u doigravanje za titulu.

Poslije lošeg starta, naš predstavnik je vezao pet pobjeda i u dobrom raspoloženju dočekuje sastav od koga je u prvom dijelu izgubio tek u finišu (80:76).

"Iskreno, malo ko od nas je očekivao da će ova utakmica odlučivati o plasmanu među šest najboljih ekipa. Do sada smo uradili veliki posao, ali ne želimo da stanemo. Daćemo sve od sebe da produžimo seriju pobjeda, mada će biti izuzetno teško. Veliki problem za nas je što su nam dva bitna igrača Nikola Korać i Srđan Subotić malo trenirali zbog problema sa povredama i pitanje je koliko će biti u stanju da pomognu ekipi. Očekujem da ćemo prikazati još jednu dobru partiju, a da li će to biti dovoljno za pobjedu, ostaje da se vidi. Iako meč odlučuje o plasmanu u dalji tok takmičenja, nemamo imperativ, ali se kod igrača vidi želja da ostvare još jedan trijumf i krunišu dosadašnji dio sezone", kaže Miodrag Kadija, strateg Tivćana.

Na klupi peći sjedi Slobodan Savović, koga je upravo Kadija naslijedio u Teodu.

"Sigurno da je otežavajuća okolnost što Savović dobra zna ovaj tim. Pokušaćemo nekim taktičkim stvarima da to neutrališemo, ali je najvažnije da mi odigramo maksimalno borbeno, koncentrisano i agresivno u fazi odbrane. Ako tako bude, imamo šansi da slavimo".

Peć u svom sastavu ima sedam stranaca, među kojima je najpoznatije ime Frederik Haus, nekadašnji bek Partizana. Tu si i dva igrača iz Crne Gore, Samir Šaptahović i Ersid Ljuca.

"Peć ima dosta kvalitetnih igrača, izuzetno su iskusni i kažnjavaju svaku grešku rivala. Imaju dosta stranaca, a ključni tandem čime Šaptahović i Haus. Od njih dvojice u velikoj mjeri zavisi igra našeg rivala, ali ima tu još kvalitetnih košarkaša koji mogu protivniku da stvore dosta problema. Moraćemo u odbrani da dobro raspodijelimo zadatke, da pokušamo da neutrališemo dobre stvari u njihovoj igri i da nametnemo naš ritam", zaključio je Kadija.

Duel u dvorani “Župa” igra se od 18 sati, a pravdu će dijeli arbitri iz Bosne i Hercegovine - Petar Obradović, Haris Bijedić i Ernad Karović.

Bonus video: