"Plavi" se definitivno vratili u igru za finalni turnir

"Sada smo definitivno osigurali peto mjesto, a pokušaćemo da u preostala tri kola napravimo nešto više”, rekao je Igor Jovović, trener Podgoričana
11 komentar(a)
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.03.2014. 22:04h

Pobjedom nad Igokeom, košarkaši Budućnost Volija su se u potpunosti vratili u trku za plasman na finalni turnir ABA lige.

Preostaju još tri kola do konačne odluke, a crnogorskim šampion sada zavisi sam od sebe iako ima težak raspored - gostuje Cedeviti i Mega Vizuri, a dočekuje Partizan.

“Izuzetno težak meč protiv kvalitetnog tima. Pokazali smo od starta da ćemo biti agresivni i čvrsti. Imali smo potpunu kontrolu meča, a samo u jednom periodu, kada je Igokea igrala sa četiri niska igrača, kadaje širila našu odbranu i “meč-ap zonom”, malo su nas poremetili, ali nedovoljno da ugroze našu pobjedu. Sada smo definitivno osigurali peto mjesto, a pokušaćemo da u preostala tri kola napravimo nešto više”, rekao je Igor Jovović, trener Podgoričana.

Start meča pripao je gostima, a kada je u 4. minutu Suad Šehović pogodio trojku za 7:6, do kraja meča na terenu je postojao samo jedan tima.

Prednost Budućnost Volija je konstantno rasla, a Igokea nije pronalazila način da parira. U drugom periodu prednost je išla do plus 14 (39:25), nakon trojke Aleksandra Ćapina (19. minut).

“Izuzetno važna pobjeda protiv kvalitetne i najiskusnije ekipe u ligi. I njima je ovaj meč bio na “život”, a za nas trijumf treba da predstavlja podstrek da u posljednja tri kola budemo pravi”, bio je kratak Čedomir Vitkovac.

I u nastavku meča ista slika. Podgoričani su bili gospodari na terenu, a nakon trojke Šehović u 28. minutu za maksimalnih plus 16 ( 59:43), činilo se da će se gosti predati.

Međutim, uzvratili su serijom 14:2 i sedam minuta prije kraja došli su na minus četiri (61:57). Jovović je zatražio minut odmora, a njegov tim je reagovao na pravi način.

Šehović je poentirao uz faul, potom zakucao nakon ukradene lopte, a sve začinio trojkom za 69:59, čime je stavljena tačna na trijumf.

“U prvoj četvrtini smo imali ideju i bili agresivni u odbrani, a u drugom dijelu drugog perioda nije nas bilo na terenu. Dozvolili smo Budućnosti sa se odlijepi, nakon čega su oni pokazali agresivnost koja ih krasi čitave sezone. Kada smo ih stigli nižom petorkom, primili smo trojku, potom lake poene i zicer iz auta i nismo uspjeli da se vratimo. Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi”, riječi su Vlada Jovanovića, stratega Igokee.

Šehović je meč okončao sa 20 poena (5-5 za dva, šest skokova), a pratili su ga Nikola Ivanović (15, osam asistencija) i Aleksa Popović (14).

U poraženom timu bolji od ostalih bili su Nemanja Gordić (18) i Branko Jorović (11).

Bonus video: