Klivlend povukao Ilgauskasov broj

"Hvala što ste bili uz mene u svim teškim momentima kroz koje sam prošao. Hvala vam što ste bili uz tim i u dobrom i u lošem. Hvala vam što ste najbolji navijači ", istakao je Litvanac
0 komentar(a)
Zidrunas Ilgauskas, Foto: Beta/AP
Zidrunas Ilgauskas, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.03.2014. 15:06h

Nakon što je Filadelfija ukazala veliku čast Alanu Ajversonu, povlačanjem nejgovog dres sa brojem 3, na isti način se Klivelnd zahvalio Zidrunasu Ilgauskasu.

Dres sa brojem 11, koji je Litvanac 12 godina nosio, zvanično je povučen iz upotrebe na poluvremenu meču protiv Njujorka.

Ilgauskas je 15 sezona proveo u NBA ligi, a najveći dio je proveo sa timom iz Ohaja.

Postao je miljenik navijača, a postao je najbolji je bloker u istoriji kluba (1269), odigrao najviše mečeva u dresu Kavalirsa (771), najbolji je skakač (5904) a drugi je najbolji strijelac u istoriji kluba, odmah iza Lebrona Džejmsa.

Ceremoniji povlačenja dresa prisustvovao je i Džejms, koji nije želio da odbije poziv jednog od, kako je rekao, njegovih omiljenih saigrača.

"Jedan od najtalentovanijih košarkaša sa kojima sam igrao. I nešto još važnije, jedna od najboljih osoba sa kojima sam imao prilike da igram. On nije samo džin na terenu, on je džin u sferi ljudskosti, a to je mnogo bitnije”, naglasio je Džejms.

Ilgauskas se sa puno emocija obratio navijačima i ljudima iz kluba.

"Hvala vam što ste mi dali mjesto koje ponosno mogu nazvati svojom kućom. Hvala što ste bili uz mene u svim teškim momentima kroz koje sam prošao. Hvala vam što ste bili uz tim i u dobrom i u lošem. Hvala vam što ste najbolji navijači ", istakao je Litvanac, čime je izazvao ovacije svih prisutnih u "Kvik end Louns Areni".

Osim za Kavalirse, sada 38-godišnji Ilgauskas igrao je i Majami.

Tokom karijeru odigrao je 843 meča u najjačoj ligi svijeta uz prosječan učinak od 13 poena, 7,3 skoka, 1,1 asistenciju i blokadu.

Bonus video: