Jovović: Odbranom do pobjede

“Utakmica koju smo izgubili u prvoj četvrtini treba da probudi dodatni motiv kod mene i ostalih igrača“, rekao je Suad Šehović. Cijena ulaznice dva eura, za dame besplatno
2 komentar(a)
Ažurirano: 09.03.2014. 12:49h

Pobjeda Zadra nad Cibonom u prošlom kolu, vratila je nadu košarkašima Budućnost Volija da mogu da se domognu kote četiri, posljednje koja vodi na finalni turnir ABA lige.

Zato pred duel sa Igokeom u “Morači” nemaju izbora, moraju da slave i tako produže san.

Međutim, zadatak neće biti nimalo lak, jer šampion Bosne I hercegovine želi da se iskupi za (ne)očekivani neuspjeh u prošlom kolu pred svojim navijačima u duelu sa MZT Skopljem.

Toga su svjesni svi u taboru Podgoričana I sa dozom opreza, ali i puno motiva čekaju početak meča.

“Uželjeli smo se košarke, desetak dana smo bez utakmice i jedva čekamo da izađemo na teren. Igokea je jako kvalitetan tim, koji posjeduje ogroman individualni kvalitet. To su i pokazali u toku ove sezone, imaju kiks na domaćem terenu protiv MZT-a i sigurno da im je tenzija na gornjoj granici maksimuma. Dolaze u Podgorici opterećeni da se isprave za naeuspjeh koji imaju. To kod nas budi dodatan oprez, dobro treniramo, dobro smo se pripremali, ali smo svjesni da njihova spoljna linija može da zada probleme gotovo svakoj ekipi i da moramo da u defanzivi budemo gotovo besprekorni da bi kontrolisali utakmicu i da bi ih na kraju i savladali. Pozvao navijače da dođu u što većem broju da nas podrže i pomognu nam da dođemo do pobjede”, opominje trener Igor Jovović.

I pored poraza od Makedonaca, Igokea još ima teoretske šanse da se nađe na fajnl-foru.

“Njih su otpisali poslije poraza od MZT Skoplja, ali kada se napravi dobra analiza tabele oni gostuju direktnim konkurentima i dočekuju Cibonu. Eventualnim trijumfima u tim mečevima svoju šansu za finalni turnir podižu. Naše je da ih spriječimo u toj ideji, maksimalno angažovanošću, dobrim pristupom i treba da pokažemo da pred svojim navijačima imamo mnogio više želje od njih, da se izborimo i ostanemo u trci za finalni turnir.”

Glavna opasnost za “plave” prijeti od bvšeg kapitena Nemanje Gordića, koji igra u fenomenalnoj formi od dolaska u Laktaše.

“Gordić je pokretač svih dobrih stvari Igopkee, u napadu i odbrani. Od njegovog dolaska ekipa se probudila, nametnuo se kao lider. Troši puno minuta na terenu, kvalitetno organizuje igru i odlučujućim trenucima kadar je da preuzme odgovornost. Ukoliko uspijemo da ga svedemo na razuman nivo bićemo blizu pobjede”.

Reprezentativnog beka Suada Šehovića još peče poraz iz prvog dijela šampionata i spreman je da se zajedno sa saigračima revanšira rivalu.

“Dodatan motiv kod mene I ostalih igrača treba da probudi prva utakmica i poraz u Laktašima. Taj meč koju smo izgubili u prvoj četvrtini. Ne postoji mnogo nepoznanica u našoj i njihovoj igri, a utakmicu će odlučiti veća želja i borbenost u odbrani. Nadam da će dva boda ostati u Podgorici i da ćemo produžiti nadu za fajnl-for. To je ključna utakmica za nastavak nade”, zaključio je Šehović.

U sastavu Budućnost Volija neće biti kapitena Marka Popovića, za koga je ABA liga završena zbog problema sa koljenom, dok se očekuje debi Nenada Mijatovića.

Cijena ulaznice je dva eura, s tim što sve dame mogu besplatno da gledaju duel sa Igokeom.

Već smo napravili veliki uspjeh

Pobjedom nad Igokeom, Podgoričani bi, praktično, osigurali najmanje peto mjesto i plasman u Evrokup naredne sezone.

“Budućnost je, ako ćemo da gledamo otvoreno stvari, već do sada napravila ogroman uspjeh imajući u vidu probleme kakve imamo cijele godine sa povredama. Za sada smo igrali jako kvalitetno, a da je li realno da izborimo finalni turnir, biće jasnije nakon duela sa Igokeom”, objasnio je Jovović.

Galerija

Bonus video: