Svi bježe od uloge favorita

Najviše iskustva ima Celje, kome je ovo 7. nastup. Radivoj Korać je prošlogodišnji vicešampion, domaćem sastavu je ovo drugi nastup na fajnl/foru, dok Crvena zvezda debituje
0 komentar(a)
Treneri, Foto: V. Belojević
Treneri, Foto: V. Belojević
Ažurirano: 06.03.2014. 19:46h

Sve je spremno za konačni obraču. Četiri tima Budućnost Volkano, Atlete Celje, Crvena zvezda i Radivoj Korać kreću u borbu za pobjednički peha Regionalne lige.

Svi kreću sa iste pozicije, dvije pobjede ih dijele od ostvarenja sna.

Najviše iskustva ima slovenački predstavnik kome je ovo sedmi nastup na završnom turniru.

Radivoj Korać je prošlogodišnji vicešampion, domaćem sastavu je ovo drugi nastup u završnim borbama za trofej, dok Crvena zvezda debituje na fajnal-foru.

U prvom polufinalu (16 sati) sastaju se Celje i Crvena zvezda.

"Mi jesmo možda favoriti na papiru, ali dolazimo bez najboljeg igračice i prvog strijelca Britani Džejms, što umanjuje naša očekivanja. Respektujemo Crvenu zvezdu, kao i sve ostale ekipe, a mislim da bi ulogu favorita prebacio na njihovu stranu. Učinićemo sve da ih dobijemo i treći put ove sezone. Znamo njihove mane i prednosti, a ostalo će se vidjeti na terenu”, istakao je Damir Grgić, trener Celjanki.

Dragan Vuković, trener Crvene zvezde, napominje da je bilo lakše dobiti u četvrtfinalu i plasirati se na završni turnir, nego izboriti plasman među osam najboljih.

"Iz naše grupe sve četiri ekipe su ovde, svi smo međusobno igrali po dvije utakmice, u kojima nema naporaženih. Svi imamo pobjednake šanse, a odlučiće veća inspiracija ili jedna lopta”.

Budućnost Volkano će u drugom polufinalu od 18.30 sati odmjeriti snage sa Radivoj Koraćem, ekipom od koje je već poražena dva puta.

"Mi smo, prije svega, zadovoljni samim plasmanom na finalni turnir i svime što smo uradili u proteklih šest mjeseci. Mislim da na ovom turniru sve ekipe imaju podjednak kvalitet i zasluženo su ovdje. Pobjednika i ekipe koja će sa osmjehom napustiti ovaj turnir odlučiće veća želja, veći fond raspoloženih igrač, a vjerovatno i doza sreće”, jasan je bio trener Podgoričanki Miloš Kovač.

Miloš Pavlović, šef struke Radivoj Koraća, je naglasio da se fajnal-for igra na jedan meč, gdje nema prilike za poporavni.

"Ne bih nikoga izdvajao kao favorita. Sve ekipe koje su igrale u ligi pokazale su da svako svakog može da dobije. Mi igramo protiv Budućnosti, koju smo dobili dva puta u ligaškom dijelu, ali ne bih smio da preuzmem ulogu favorita. To iz razloga što su obje utakmice bile teške, što je Budućnost prilično podigla formu, a promijenila je i igrački kadar. U četvrtfinalu su pokazali da zaslužuju svaki respekt i tako ulazimo u ovaj duel. Biće teška utakmica na mali broj poena, sigurno nam neće biti lako pred punom halom, što smo doživjeli već ove sezone. Imamo i mi i oni šanse, a onaj ko nude hrabriji i odlučniji proći će u finale”, zaključio je Pavlović.

U subotu od 17.30 sati na programu je meč za treće mjesto, dok je finale zakazno za 20 časova.

Bonus video: