Pavićević: Da ne zaboravimo da smo šampioni

Mornar će prva tri dana raditi u dvorani, u subotu na stadionu “Topolica”
79 pregleda 2 komentar(a)
Košarkaši Mornara, start priprema, Foto: KK Mornar
Košarkaši Mornara, start priprema, Foto: KK Mornar
Ažurirano: 15.08.2018. 14:08h

Košarkaši Mornara “upalili su motore”, šampion Crne Gore je danas počeo pripreme za sezonu punu novih izazova, a poslije prošle istorijske sezone pune uspjeha, nekih i neočekivanih. Barani su igrali polufinale plej-ofa ABA lige, četvrtfinale FIBA Evrokupa, finale Kupa Crne Gore, dok su prvi put u klupskoj istoriji postal šampioni Crne Gore.

Dobrodošlicu igračima poželjeli su šef stručnog štaba Mihailo Pavićević, glavni menadžer kluba Đorđije Pavićević, potpredsjednik kluba Đuro Ostojić i sportski direktor Drago Spičanović. Barani su poslije toga održali prvi kondicioni trenig, pod vođstvom prof. Dejana Labovića.

„Ove majice sa natpisom “Šampioni” nisu obučene slučajno nego da podsjete i nas i vas da smo šampioni i da u novu sezonu krećemo kao šampioni. Mi imamo, prije svega, sjajnu atmosferu u ekipi i prioritet će nam biti da je održimo i ove sezone. Možete vi da budete skup dvanaest najboljih igrača na svijetu, ali ako nema atmosfere nema ni rezultata, ni uspjeha, a to nije dobro ni za klub ni za vas”, kazao je na okupljanju trener Mornara, Mihailo Pavićević, ističući da ekipa još nije kompletna jer “iz objektivnih razloga dvojica igrača kasne, a biće u Baru u naredna dva dana”.

“Imamo mali problem što se tiče dvorane, jer ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore igra dvije kvalifikacione utakmice koje su ranije zakazane u ovoj dvorani”, dodao je Pavićević.

Mornar će prva tri dana raditi u dvorani, u subotu na stadionu “Topolica”, dok će u nedjelju igrači odmarati.

“Početkom naredne sedmice naša dvorana biće tri dana zauzeta, što znači da moramo da pronađemo adekvatnu zamjenu, a onda se sve vraća u normalu. Krajem mjeseca putujemo u Francusku na jak turnir. Možda je rano za tako kvalitetne protivnike, a možda i nije – da odmah vidimo na čemu smo kad su jaki rivali u pitanju“, informisao je igrače Pavićević napominjući da očekuje da će starosjedioci, prema tradiciji, pomoći novajlijama da se što bolje adaptiraju na novu sredinu.

I Đorđije Pavićević je poželio dobrodošlicu igračima, ističući da će uprava kluba učiniti sve da im omogući optimalne uslove za pripremu za napornu sezonu koja ih očekuje. Okupljenim novinarima je mlađi Pavićević, koji će, kako je istaknuto, znatno više biti uključen u stručni rad sa ekipom ove sezone, kazao:

„Prvi cilj kluba ove sezone jeste opstanak u ABA ligi i dostojno reprezentovanje kluba, grada i crnogorske košarke na evropskoj sceni“, rekao je Đorđije Pavićević.

Na prvom treningu bilo je 15-ak igrača, a od novajlija trenirali su Amerikanci, bekovi Andre Spajt (23, 191 cm), krilo Vinston Šepard (25, 203 cm), te krilni centar Hrvat Marin Mornar (25, 205 cm).

Za dva dana najavljen je dolazak Amerikanaca Kadina Karingtona i Bronsona Kejniga.

Ugovore sa ekipom crnogorskog šampiona produžili su Uroš Luković, Nemanja Vranješ, Radoje Vujošević, Strahinja Mićović, Vukota Pavić i Marko Mugoša.

Mornar su ovog ljeta napustili Derek Nidam (Monako), Brendis Rejli-Ros (Cibona) i Marko Ćalić (Sutjeska).

Bonus video: