Mandić: Mnogi su nas potcijenili

"Ovaj klub postoji od 2011. godine i prošle sezona je bila prva sa seniorskim timom. Ostvaren je istorisjski plasaman u Erste ligu i mnogi nisu vjerovali sa imamo tu šta da pokažemo", kaže trener novajlije u Erste ligi
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.03.2014. 10:03h

Kada je prošle godine izborila plasman u Superligu, mnogi su očekivali da će Zeta 2011 plesati samo jedno ljeto na elitnoj sceni.

Međutin, ne samo da je novajlija sačuvao status u Erste ligi, već je nparavio i korak više. Izborio je plasman u Superligu i sada će, rastrećeni, pokušati da naprave još jedan korak više.

"Već sada se može reći da je sezona uspješna za nas. Plasirali smo se u Superligu i igrali na finalnom turniru Kupa Crne Gore. Možda je to za neke iznenađenje, jer su nas potcijenili, ali smo mi vjerovali da to možemo da ostvarimo. Napravili smo dobar tim, koji može da igra sa svima u domaćem šampionatu. Na početku nije bilo lako, vezali smo neke poraze, ali nakon prve pobjede, sve je bilo mnogo lakše. Momci su vratili samopouzdanje, ušli smo u dobru formu i na kraju je sve rezultiralo plasmanom u Superligu“, kaže Srđan Mandić, šef struke Zete 2011.

Prvi korak ka uspjehu napravljen je tokom ljeta, kada su, kasnije se ispostavilo, dovedena prava pojačanja.

"Odradili smo dobar posao u prelaznom roku. Doveli smo iskusne Vladana Jocovića i Marka Ćalića, koji je prošle sezone bio MVP igrač finala nacionalnog kupa. Takođe, doveden je po godinama mlad igrač Mihailo Sekulović, ali koji iza sebe igra nekoliko sezone u elitnom rangu. Tu je i Marko Raičević, kvalitetan igrač koji ulazi u bonus mladih koji moraju biti na terenu u svakom momentu. Sa igračima koji su bili tu, napravili smo skladan tim, u kome vlada prava atmosfera i sve to je moralo da donese dobre rezultate“.

Kao debitant na velikoj sceni, Zeta 2011 je bila potcijenjena od mnogih, a to je, kako kaže Mandić, bila dodatna injekcija stimulansa.

"Ovaj klub postoji od 2011. godine i prošle sezona je bila prva sa seniorskim timom. Ostvaren je istorisjski plasaman u Erste ligu i mnogi nisu vjerovali sa imamo tu šta da pokažemo. To potcjenjivanje nam je bio dodatni motiv da pokažemo i dokažemo da nam je mjesto tu gdje jesmo. Nadam se da smo sada razuvjerili sve koji nisu vjerovali u nas i možemo na miru da odradimo tri preostala kola i da se onda pripremimo za obaveze u Superligi. Tu ćemo pokušati da izborimo plasman u plej-of, a vjerujem da kvalitet za to imamo. Važan faktor je i sreća, nadam se da ćemo je imatu uz sebe i da uz kvalitet koji je nesporan možemo do treće ili četvrte pozicije“.

Za Superligu svaki klub može da dovede jedno pojačanje, a čelnici kluba i stručni štab još razmišljaju da li da krenu u potragu za novim igračem.

"Zadovoljan sam igračkim kadrom koji imamo na raspolaganju, ali razmišljamo da li da dovedemo još jednog igrača za Superligu. Deficitarni smo na poziciji krilnog centra i moguće je da uradimo nešto po tom pitanju. Mnogo je važno da imamo što više igrača u rotaciji, jer ćemo sada igrati svako tri dana, a to donosi dosta umora. Veoma je važno i da nas povrede mimoiđu, jer nam je važan svaki igrač. Momci zaslužuju sve pohvale za ono što su do sada uradili, ali sam siguran da nisu rekli posljednju riječ“, zaključio je Mandić.

Hvala Radonjiću i Žižiću

Mandić ističe da pored igrača još dva čovjeka imaju veliki udio u uspjesima.

"To su prvi čovjek kluba Dušan Radonjić, koji je istovremeno i predsjednik gradske opštine Golubovci, kao i predsjednik Upravnog odbora Tomo Žižić, ispred Atlas grupe. Njih dvojica su učinili mnogo za klub. Kada smo ljetos počinjali priču o Zeti 2011, lako smo se dogovorili, svidjelo mi se kako razmišljaju i za sada sve ide onako kako smo i planirali. Vjerujem da će tako biti i u nastavku“.

Bonus video: