Kadetkinje u Podgorici žele plasman u A diviziju

Rivali Crne Gore u grupi A su Velika Britanija, Švedska, Island, Makedonija i Grčka.
73 pregleda 0 komentar(a)
Ženska kadetska košarkaška reprezentacija, Foto: KSCG
Ženska kadetska košarkaška reprezentacija, Foto: KSCG
Ažurirano: 15.08.2018. 09:09h

Podgorica će od sjutra do 25. avgusta biti domaćin Evropskog prvenstva B divizije za košarkašice do 16 godina.

"Prije svega ovo je jedna lijepa priča, početak jednog novog talasa u našoj ženskoj košarci sa osnovnim motivom da popravimo rad sa mlađim kategorijama. Samim tim što se šampionat igra kod nas, želimo da ostavimo što bolji utisak i mislim da smo u pripremnom periodu odradili posao maksimalno korektno." kaže selektor crnogorskih kadetkinja Zoran Kašćelan i dodaje:

"Cilj je da se igračice kroz iskustva koja će steći na međunarodnoj sceni unaprijede i da u što skorijem vremenu budu spremne za seniorsku reprezentaciju. Naravno kao domaćini želimo da ostavimo što bolji utisak sa aspekta borbenosti i želje. Naša generacija kadetkinja je talentovana, ali ovo je tek početak prvo njihovo takmičenje i trebalo bi imati to u vidu".

Rivali Crne Gore u grupi A su Velika Britanija, Švedska, Island, Makedonija i Grčka.

"Nama je cilj da uđemo u A diviziju, to nam je želja. Stvarno mislim da možemo da uspijemo i da smo dovoljno kvalitetne da budemo u vrhu ekipa iz B divizije. Ima pozitivne treme pred nastup pred domaćom publikom. Nadam se da će nam oni pomoći i dajući nam dodatnu energiju i motivaciju i vjerujem da ćemo ispuniti očekivanja", smatra Ksenija Šćepanović.

Grčka je prvi protivnik, u četvrtak od 20.30 sati. Grkinje su prošle sezone na nevjerovatan način ostale bez A divizije. Bile su na trećem mjestu koje donosi plasman u elitu, međutim Litvanija koja je ispala iz A divizije 2017. dobila je organizaciju ovogodišnjeg prvenstva, pa je Grčka "izvisila".

"Sa sigurnošću možemo da kažemo da je Grčka najbolja ekipa u grupi. Prošle godine napravili su odličan rezultat, a zadržali su sve nosioce igre iz tog sastava. Idemo korak po korak, razmišljamo samo o tom meču, želimo da vidimo gdje s mie nalazi u čitavoj toj priči protiv jednog od favorita takmičenja", ističe Kašćelan.

Za Crnu Goru na šampionatu u Podgorici igraće Žana Tatar, Marija Leković, Anastasija Drobnjak, Zorana Radonjić, Milica Vujačić, Teodora Pavićević, Marija Baošić, Ivana Jecmenica, Jovana Kojčinović, Ksenija Šćepanović, Jovana Savković, Maja Bigović.

Mečevi Evropskog prvenstva igraće se u dvorani Kompleksa Verde, te sportskoj dvorani Univerziteta Crne Gore. Naše djevojke sve mečeve grupne faze igraće u Verdeu.

Bonus video: