Kadija: Igrači zaslužuju čestitke za sjajan niz

"Sada imamo realne šanse da idemo među šest najboljih, ali šta god da uradimo do kraja, moramo biti zadovoljni", objašnjava Kadija
51 pregleda 1 komentar(a)
Miodrag Kadija, Foto: ZORAN ĐURIĆ
Miodrag Kadija, Foto: ZORAN ĐURIĆ
Ažurirano: 04.03.2014. 11:38h

Prije mjesec i po dana košarkaši Teoda su bili otpisani u Balkanskoj ligi. Sa svega jednom pobjedom i osam poraza miljama su bili daleko od plasmana među šest najboljih ekipa. Mnogi su očekivali da će posao samo odraditi reda radi, ali Miodrag Kadija i njegovi izabranici nisu tako mislili. Uhvatili su pravi ritam, vezali pet pobjeda i vratili se u život. U posljednja dva kola (Peć, Balkan) potrebna im je jedna pobjeda za prolaz na F6.

"Prezadovoljan sam sa pet vezanih pobjeda. Sigurno da je malo ko očekivao tako nešto, jer i da su jače ekipe to uradile, bilo bi iznenađenje, jer je Balkanska liga izuzetno jaka. Sada imamo realne šanse da idemo među šest najboljih, ali šta god da uradimo do kraja, moramo biti zadovoljni. Za sve ovo što smo uradili u posljednje vrijeme, sve zasluge idu na račun igrača", objašnjava Kadija.

Sada mnogo toga zavisi od duela sa ekipom Peći, koja se igra narednog utorka u „Župi”.

"Imamo još jedan meč pred svojim navijačima, protiv Peći i ako dobijemo, mislim da idemo dalje. Biće, međutim, jako teško, radi se o dobroj ekipi, ali nećemo se predati bez borbe. Ušli smo u pravi ritam, sjajna je atmosfera unutar tima, igrači su vratili samopouzdanje i vjerujem da imamo šansi da dođemo do još jedne pobjede, ističe trener Teoda.

Kada je preuzeo Teodo, Kadija je rekao da će kvalitetan rad prije ili kasnije dati rezultat.

"Radimo dobro i znao sam da će se to odraziti na rezultate, ali nisam očekivao da ćemo ovako brzo doći do prave forme. Na sve se nadovezala i prava hemija i zaista sam prezadovoljan".

Tivćani nemaju vremena ni za odmor, a kamo li za pripremu utakmica, jer je ritam mečeva žestok.

"Sada smo za pet dana odigrali tri, a u narednih šest nas očekuju tri nova meča. Ponosan sam na igrače, a ono što me posebno raduje je to što se niko nije teže povrijedio nakon ovako napornog ritma. Nadam se da će tako ostati do kraja, jer nije nimalo lako podnijeti sve ove napore", zaključio je Kadija.

Tivćani vezali pet pobjeda i stekli realne šanse da se plasiraju među šest najboljih ekipa

Bonus video: