Filadelfija penzionisala Ajversonom dres

On je tokom karijere 11 puta igrao na “ol-star” meču, četiri puta je bio najbolji strijelac, tri puta najbolji asistent lige, dva puta je bio MVP “ol-star” meča i jednom NBA lige
70 pregleda 0 komentar(a)
Alan Ajverson, Foto: Beta/AP
Alan Ajverson, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.03.2014. 12:01h

Filadelfija je Alanu Ajversonu priredila veliku čast - penzionisala je njegovog dresa sa brojem 3 koji je, tokom 11 sezona, nosio igrajući za ovaj klub.

Svečanost je priređena u poluvremenu utakmice prptiv Vašingtona u “Vels Fargo Centru”.

Ajverson, bivši student univerziteta Džordž Taun, još jednom je u svom stilu, prepun samopouzdanja, ušetao pod svetlo pozornice arene u Filadelfiji.

Publika je pozdravljala čovjeka koji je 2001. godine odveo Sikserse u veliko NBA finale.

To je jedino finale otkako su davne 1983. godine, osvojili posljednju šampionsku titulu.

"Više od bilo kog drugog sportiste na svijetu postavio si Filadelfiju kao grad na sportsku pozornicu. Srećni smo što smo NBA navijači, hvala ti", rekao je novi komesar NBA lige Adam Silver.

"Samo bi želio da provjerim da li sanjam", bile su prve riječi Ajversona.

Potom je sa rukom na uvu prošetao dvoranom, jasno šaljući signal publici da postane bučnija.

"Znate šta, doktor Džej, Čarls Barkli, Mozes Meloun, Mo Čiks, Bobi Džouns i sada je moje ime tu... Da li ste ozbiljni? Moje ime sada možete da spomenete među takvim legendama. Ako postoji neko koji može da kaže da se snovi ne ostvaruju, onda je to budala. I morate da mi je pokažete, jer snovi se ostvaruju. Volim te Filadelfijo, volim jer si mi dozvolila da griješim, da učim iz svojih grešaka i da budem čovjek. Postala si moj dom zauvek", rekao je uzbuđeni Ajverson.

On je tokom karijere 11 puta igrao na “ol-star” meču, četiri puta je bio najbolji strijelac, tri puta najbolji asistent lige, dva puta je bio MVP “ol-star” meča i jednom NBA lige.

Bonus video: