Budućnost Volkano igra majstoricu sa Partizanom

"Sa nestrpljenjem očekujemo duel, a vjerujem da ćemo na pravi način odgovoriti izazovu", istakao Miloš Kovač
72 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost - Partizan, Foto: Savo Prelević
Budućnost - Partizan, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.02.2014. 11:33h

Odgovor na pitanje ko će biti posljednji učesnik završnog turnira ženske Regionalne košarkaške lige, daće današnji meč između Partizana i Budućnost Volkana.

Duel se igra od 17 sati u "Hali sportova" na Novom Beogradu, gdje "crno-bijele" još nisu poražene ove sezone.

Naš šampion će u današnjoj majstorici biti oslabljen, jer sa ekipom nije otputovala Živana Janković, koja je povrijedila prst.

"Nova utakmica, isti protivnik i novi izazov. Mislim da su moje igračice svjesne da je ovo utakmica za koju se živi i trenira. Sa nestrpljenjem očekujemo duel, a vjerujem da ćemo na pravi način odgovoriti izazovu. Neophodno je da 40 minuta budemo maksimalno skoncent

risani, znamo vrline rivala, ali vjerujemo u svoje kvalitete i zbog toga očekujem pobjedu. Prije početka sezone kazali smo da će publika dati odgovor da li smo dobro radili i da li smo na pravom putu. Činjenica da smo imali u prosjeku najviše gledalaca, imamo dodatnu obavezu prema navijačima da trijumfujemo", istakao je Miloš Kovač, trener Budućnost Volkana.

Ana Radović igra sjajno ove sezone i biće jedan od aduta Podgoričanki u večerašnjem duelu.

"Posljednja utakmica je pokazatelj kako treba da igramo protiv Partizana. Nadam se da ćemo ponovo nametnuti naš ritam, da ćemo ući bez pritiska i da ćemo potvrditi kvalitet i izboriti finalni turnir. Ako ispoštujemo dogovor, mislim da nije teško opet odigrati dobar meč. U prvi nismo ušle hladne glave, bile smo pod pritiskom, što nas je koštalo poraza. Osim toga, jači smo na centarskim pozicijama i to moramo iskoristiti", jasna je Radović.

Amerikanka Hejli Lankster je optimistički raspoložena pred duel sa Partizanom I nada se plasmanu na finalni turnir.

"Svjesne smo da je ovo utakmica od izuzetnog značaja. Biće teško, ali vjerujem da možemo ponoviti dobro izdanje i da ćemo još jednom savladati Partizan. Ako ispoštujemo dogovor nadam se da ćemo ponovo biti ubjedljive i tako na najbolji način pokazati da smo kvalitetnije od Beograđanki", zaključila je Lankster.

Već ranije, plasman na F4 izborili su Celje, Crvena zvezda i "Radivoj Korać".

Bonus video: