IZBJEGAO PARTIZAN

Veličković u Mega Vizuri do kraja sezone

„Imao sam želju da dođem u Partizan, ali sam potpuno svjestan da ne bih mogao da dobijem minute i slobodu, koja mi je u ovom trenutku karijere neophodna”, rekao je Veličković
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.02.2014. 12:51h

Doskorašnji košarkaš njemačkog Brose basketsa Novica Veličković do kraja sezone igraće za Mega Vizuru, saopštio je danas taj klub.

„Drago mi je što sam se vratio u Mega Vizuru, što ću u nastavku sezone raditi ponovo sa (trenerom) Dejanom (Milojevićem) i igrati sa klincima koje sam prošle godine iskreno zavolio”.

„Mega je bila pravi izbor, s obzirom na to da sam potpuno fizički spreman i da sam izuzetno željan da igram i provodim mnogo vremena na terenu”, rekao je Veličković za klupski sajt.

On je istakao da je želio da se vrati u Partizan, ali da je svjestan da ne bi mogao da dobije dovoljnu minutažu, pa je zbog toga izabrao povratak u Megu.

„Imao sam želju da dođem u Partizan, da igram pred najvatrenijim navijačima u Evroligi, ali sam potpuno svjestan da ne bih mogao da dobijem minute i slobodu, koja mi je u ovom trenutku karijere neophodna, pa sam se opredijelio za povratak u Megu”.

„Mislim da sam na prelomnom trenutku u karijeri i da nemam mogućnost da se u ovom trenutku rukovodim emocijama”, rekao je on.

Veličković je dodao da nije razmatrao ponude stranih klubova i da će dobrim igrama u Megi pokušati da izbori poziv selektora Aleksandra Đorđevića u reprezentaciju.

„Mislim da je igranje u Srbiji u ovom trenutku pravi izbor za mene, te da ću tako biti u najboljoj situaciji da izborim povratak u reprezentaciju i budem dio tima na Svjetskom prvenstvu ovog ljeta”.

„Pored toga, srpska liga tek počinje i moj novi klub do kraja sezone ima preko 20 utakmica, što je zaista jako važno za mene”, rekao je on.

Veličković je ocijenio da je klub ove godine na višem nivou i da su mladi igrači spremni za najteže utakmice.

„U razgovoru sa Dejanom i predsjednikom kluba Goranom Radojičićem, dobio sam uvjeravanja da su u predstojećoj Superligi ambicije kluba znatno veće od obezbjeđivanja ponovnog učešća u ABA ligi, što je bio dodatni motiv da ovu sezonu završim u Megi”, rekao je Veličković.

U 22. kolu, u subotu, Mega Vizura na svom terenu u Smederevu igra protiv Crvene zvezde, a Veličković će biti u timu.

Veličković (27) je u karijeri igrao za Partizan, Real Madrid, Mega Vizuru i Brose baskets.

Preporučujemo za Vas