Budućnost Voli bez izbora na gostovanju u Stožicama

"Veliki su nam dužnici, savladali su nas specifičnim šutom Jakova Vladovića na kraju utakmice, tako da ćemo pokušati da probudimo inat", ističe strateg Podgoričana Igor Jovović
1 komentar(a)
Budućnost-Olimpija, Foto: Savo Prelević
Budućnost-Olimpija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.02.2014. 11:28h

Nakon poraza u prošlom kolu od Radničkog pred svojim navijačima, košarkaši Budućnost Volija umanjili su šanse za plasman na finalni turnir ABA lige.

Zato pred gostovanje Olimpiji nemaju izbora, moraju da slave i održe koliku-toliku nadu. Dodatni motiv biće i nesrećan poraz u prvom dijelu takmičenja.

"Idemo da odigramo dobar meč. Sigrno da Olimpija ove godine igra toplo-hladno. U ABA ligi igra sa dosta oscilacija, ali domaći teren brani dosta dobro u posljednjim mečevima".

"Veliki su nam dužnici, savladali su nas specifičnim šutom Jakova Vladovića na kraju utakmice, tako da ćemo pokušati da probudimo inat u nama i da to sve stavimo u funkciju kako bismo odigrali dobar meč", ističe strateg Podgoričana Igor Jovović.

Debi za “plave” imaće Radoje Vujošević, koji je stigao iz Sutjeske.

"Napravili smo osvježenja u timu, prevashodno misleći na neku perspektivu. Vujošević je mlad igrač, nema crnogorskih igrača njegovih karakteristika i svojim igrama je pokazao da je potencijal".

Iako je završni turnir sada daleko, predaje nema.

"Sportski je nadati se, ima još da se igra i daćemo posljednji atom snage da se nađemo u što boljoj poziciji", jasan je Jovović.

Suad Šehović je svojevremeno bio član Olimpije, ali zbog teže povrede nije uspio da pokaže kvalitet. Pred večerašnji duel je optimista.

"Olimpija nas je dobila u prvom susretu, ali sada, kada su nam dosta umanjene šanse za završni turnir, treba da damo sve od sebe i pokušamo da izvučemo što se izvući može".

"Dok god postoji šansa, treba da se borimo, nadam se da će se ekipa skupiti u veoma teškoj utakmici. Olimpija igra dobro kod kuće i moraćemo da damo maksimum, kako bismo uzeli dva boda".

"Optimista sam za fajnl-for, vjerujem dok god ima i promil šanse. I ostali imaju težak raspored, tako da se nadam da šansa još postoji. Umanjena je, poraz od Radničkog nas je udaljio, ali i dalje vjerujem", zaključio je Šehović.

Vladimir Mihailović se povrijedio na posljednjem treningu pred put i njegov nastup je neizvjestan.

Bonus video: