Ukić propušta Svjetsko prvenstvo

Iako je u Sloveniji na kontinentalnom šampionatu igrao povrijeđen, pa se takav vratio u klub, Ukić je igrao i nije pričao o povredi koja ga muči
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2014. 15:20h

Šok u Hrvatskoj - kapiten Roko Leni Ukić zbog problema sa Ahilovom tetivom neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Španiji, prenosi “Jutarnji list”.

Iako je u Sloveniji na kontinentalnom šampionatu igrao povrijeđen, pa se takav vratio u klub, Ukić je igrao i nije pričao o povredi koja ga muči.

Možda bi i sada to ostala tajna, da trener “zelenih” Argiris Pedulakis nakon pobjede protiv Olimpijakosa i najbolje utakmice Ukića, nije saopštio da njegov plej igra povrijeđen.

“Muče me Ahilove tetive, a odmor od nedleju, dvije ili mjesec dana ne može da pomogne. Da se to sanira, minimalno bi trebalo da pauziram tri mjeseca, dok je ovo povreda koja bi dozvoljava da igra uz velike bolove”, istakao je Ukić.

Sada je jasno da će Jasmin Repeša morati da uigrava tim za šampionat planete bez člana Panatinaikosa.

“Moralo bi da se nešto dramatično popravi da zaigram u Španiji. U ovom stanju jednostavno ne mogu da pomognem. Uvijek, ali uvijek želim da igram za reprezentaciju. Želim i ja na SP, pa zbog toga i ostavljam to pitanje otvorenim. Pogotovo što se do ljeta stanje može i popraviti, čak i bez operacije, uz terapije i lijekove. Oko reprezentacije vlada pozitiva atmosfera i zato će mi biti teško ako ne budem mogao da idem u Španiju. Ići i šutirati 30 odsto iz igre, mučiti se sa svakim prenosom lopte, to stvarno nema smisla”, zaključio je Ukić.

Bonus video: