Ante Tomić MVP 7. kola Evrolige

Antić je u pobjedi Barselone nad Laboral Kučom postigao 24 poena, a upisao je i devet skokova, po dve asistencije i ukradene lopte i jednu blokadu, što mu je donijelo 36 indeksnih poena
60 pregleda 0 komentar(a)
Ante Tomić, Foto: Beta AP
Ante Tomić, Foto: Beta AP
Ažurirano: 22.02.2014. 11:06h

Košarkaš Barselone Ante Tomić najkorisniji je igrač sedmog kola Top 16 faze Evrolige.

Kako je danas objavljeno na sajtu tog takmičenja, hrvatski košarkaš je u pobjedi Barselone nad Laboral Kučom postigao 24 poena, a upisao je i devet skokova, po dve asistencije i ukradene lopte i jednu blokadu, što mu je donijelo 36 indeksnih poena.

Košarkaš moskovskog CSKA Viktor Hrijapa je u ubjedljivoj pobjedi svoje ekipe nad Makabijem iz Tel Aviva postigao 10 poena, uhvatio 10 lopti i zabilježio osam asistencija, četiri ukradene lopte i jednu blokadu.

Taj učinak mu je doneo indeks korisnosti 32 i drugo mjesto na ovonedjeljnoj listi najboljih.

Treće mjesto po korisnosti dijele košarkaš Armanija Kit Lengfort i igrač Partizana Žofri Lovernj sa 29 indeksnih poena. Lengfort je u meču protiv Unikahe ubacio 29 poena, dok je Lovernj u porazu crno-bijelih od Galatasaraja postigao 15 poena uz 15 skokova.

Sa 29 postignutih poena Lengfort je ujedno i najbolji strijelac kola.

Lovernj je sa 15 uhvaćenih lopti najbolji skakač kola, a sa prosjekom od 8,9 skokova po meču nalazi se na drugom mjestu ovogodišnjeg izdanja Evrolige. Od njega je jedino bolji Pops Mensa Bonsu iz Galatasaraja koji bilježi 9,1 skok po utakmici.

Na polovini druge faze Evrolige prvi po korisnosti je košarkaš Partizana Tarens Kinsi sa 21,6 indeksnih poena.

Bek Partizana Bogdan Bogdanović je najbolji strelac Top 16 faze sa 20,9 poena po meču. I listu skakača predvode crno-bijeli, odnosno Žofri Lovernj, koji bilježi 8,4 skoka po utakmici.

Bonus video: