Mijatović i Vujošević: Čast nam je što igramo u ovako velikom klubu

"Želim da pomognem klubu, kao što je on meni. Željan sam dobrog treninga, igre, a motiv mi ne nedostaju. Želim da pokažem i dokažem da nisam zaboravio da igram", objasnio je Mijatović
657 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 22.02.2014. 11:40h

Nenad Mijatović je dobio drugu šansu u Budućnost Voliju. Prvi “mandat” trajao je devet sezona, a poslije loma noge, prosto je nestao sa velike scene.

Ovo je idealna prilika da se vrati na stare staze.

"Vratio sam se u veliki klub, koja je, praktično, moja druga kuća. Po odlasku iz Podgorice nisam imao sreće sa angažmanima, nisam uspio da pronađem sebe, jer sam se u jednom klubu zadržavao po tri, četiri mjeseca. Nisam imao neku konstantu, jer se bilo teško izboriti za šansu. U Maroku sam, prošle godine, konačno odigrao sezonu pod vođstvom Draška Prodanovića, bivšeg selektora BiH", kaže Mijatović.

Sa “plavima” trenira 20-tak dana. Vidi se da je željan igre.

"Bio sam bez kluba, tu sam da radim i da se dokazujem. Vjerujem da ću uspjeti da iskoristim svaku šansu koja mi se ukaže. Najviše bih volio da od prve utakmice pokažem ono po čemu me publika pamti, ali je to nerealno. Želim da pomognem klubu, kao što je on meni. Željan sam dobrog treninga, igre, a motiv mi ne nedostaju. Želim da pokažem i dokažem da nisam zaboravio da igram", objasnio je Mijatović.

Sa druge strane, nakon Mornara i Sutjeske, crnogorski šampion je novi izazov za Radoja Vujoševića.

"Došao sam u veliki klub, što je velika čast za mene. Prvi utisci su zaista sjajni, primljen sam fantastično i sada je na meni da se izborim za minutažu. Putujem sa ekipom u Ljubljanu, a ako dobijem šansu, pokušaću da je iskoristim na pravi način".

Dolazak u Podgoricu je ispunjenje sna za 24-godišnjeg košarkaša rođenog u Nikšiću.

"Velika stvar je što sam u ovom klubu. Svaki mladi igrač iz Crne Gore sanja da igra za Budućnosti, a ja sam dobio priliku da se dokažem. Nadam se da ću opravdati povjerenje ljudi iz kluba, kao i stručnog štaba", jasan je Vujošević.

Autobusom u Ljubljanu

Osim što ih u Ljubljani čeka težak ispit protiv Olimpije, igrači Budućnost Volija će morati da pobijede i umor.

Čelnici kluba su, naime, odlučili da ekipa u Sloveniju putuje autobusom.

Na put dugačak oko 800 kilometara, ekspedicija Podgoričana putuje danas u ranim popodnevnim satima.

U prijestonicu Slovenije bi trebalo da stignu u nedjelju rano ujutro.

Galerija

Bonus video: